מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

ראמן מתכון קל ומהיר

שעתיים / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

המתכון הזה הוא לא רק ראמן קל ומהיר (ציר עצמות אמיתי של ראמן צריך להתבשל שעות רבות). הוא בקלות יכול להפוך למתכון לראמן צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן (להתאמות הסבר בסוף). מה שבטוח זה שזה מרק מושלם לחורף וזה מתכון שאתם תתאהבו בו 😁

מרק ראמן מתכון קל ומהיר מצרכים

ציר:

  • ליטר מים
  • ליטר חלב שקדים 
  • 4 כפות אבקת מרק עוף (40 גרם)
  • 1.5 כפיות מלח (7 גרם)

פרגית:

  • 500 גרם פרגית
  • כף סויה (15 גרם)
  • כפית מלח (5 גרם)
  • כפית סוכר (5 גרם)
  • 2 כפות שמן צ׳ילי (20 גרם)
  • כף שמן שומשום
  • אצבע ג׳ינג׳ר (20 גרם)
  • גבעול בצל ירוק

תוספות:

  • ביצים
  • פאק צוי
  • פטריות שימאגי 
  • שמן צ׳ילי 
  • אטריות חיטה דקות מהירות
  • חטיף אצות נורי- אפשר גם להכין לבד לפי המתכון שלנו לנשנושי אצות
  • שומשום קלוי

הגשה (בכל קערה):

  • 2 כפות טחינה (30 גרם)
  • 2 כפות סויה (30 גרם)
  • כף שמן צ׳ילי (10 גרם)
  • כפית חומץ אורז (5 גרם)

אופן ההכנה

  1. נעבוד עם 2 סירים כדי שיהיה מהיר.

    בסיר אחד נרתיח מים והוא ישמש אותנו לחליטות ובישול של הביצים בסוף.
    בסיר השני נכין את הציר, ואיתו נתחיל.

ציר:

  1. חלב שקדים, מים, אבקת מרק עוף ומלח.

    מרתיחים והציר מוכן.

חליטות:

  1. בסיר המים נחלוט פאק צ׳וי

    לא יותר מ 20 שניות לפאק צוי שלם! אנחנו לא רוצים את זה מבושל.
  2. נחלוט פטריות שימאגי
  3. נבשל את האטריות לפי הוראות היצרן
  4. נסנן ונניח בצד
  5.   נחלוט את הפרגית (למשך 2 דקות, הפרגית לא תהיה מבושלת לגמרי וזה בסדר)

  6. נכין את הביצים לבישול- נחרוץ אותם לפי הטיפ של שחר לבישול ביצה מושלמת

    נבשל שמונה דקות ונוציא לקערת מים עם קרח.

    נקלף את הקליפה שיתקררו.
    למטיבי לכת נזכיר, שיש לנו מתכון לביצי ראמן

 פרגית:

  1. נקצוץ בצל ירוק
  2. נקצוץ ג׳ינג׳ר
  3. נחתוך את הפרגית לקוביות
  4. נעביר למחבת עם מעט שמן

  5. נוסיף את התיבול
  6. נבשל למשך 2-3 דקות עד שהפרגית עשויה לגמרי.

הרכבה:

  1. נמזוג לכל קערת הגשה:
  2. טחינה גולמית, סויה, שמן צ׳ילי וחומץ אורז.
  3. יוצקים שתי כוסות ציר ומערבבים היטב
  4. מתקבל ציר לבן ויפה ממש כמו ראמן!
  5. מוסיפים את האטריות, פאק צוי, פטריות שימאגי, ביצה ופרגית




  6. מניחים אצה, מפזרים מעט בצל ירוק ושומשום קלוי

  7. אקסטרה שמן צ׳ילי למי שאוהב, ואם עדיין לא הכנתם בעצמכם אז יש לנו מתכון לשמן צ׳ילי של שחר שהוא 🔥

 

להתאמות:

צמחוני – החליפו את הפרגית בטופו או פטריות מלך היער ואת מרק העוף בציר צמחוני.
טבעוני – ללא ביצה.
ללא גלוטן – החליפו את האטריות לאטריות אורז.

צלמו לנו איך יצא לכם ושתפו אותנו באינסטגרם! ❤️ אגב, בא לכם לנסות ראמן אותנטי? 
אנחנו מזכירים לכם שיש לנו גם מתכון לראמן כשר, שעשוי מבקר, וכולל ציר עשיר של עצמות שמתבשלות יום שלם.