מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

רד וולווט – עוגת קטיפה אדומה

שעתיים / בינוני / עוגה אחת בקוטר 16
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
רד וולווט

מצרכים

בלילה:

  • 300 גרם קמח (2 כוסות+ כף גדושה)
  • כפית מלח (5 גרם)
  • כפית סודה לשתיה (5 גרם)
  • 100 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 300 גרם סוכר לבן (כוס וחצי)
  • 3 ביצים 
  • כפית מחית וניל 
  • כף גדושה קקאו (15 גרם)
  • 250 גרם רוויון (כוס)
  • כפית חומץ (5 גרם)
  • צבע מאכל אדום (מסיס במים)

קצפת:

  • ליטר שמנת להקצפה
  • 2 חבילות פודינג וניל (80 גרם כל אחת)

אופן ההכנה

  1. הכמויות למסה של העוגה מספיקות ל-3 שכבות של עוגה, ניתן לאפות ב-3 פעמים באותו הכלי, או לחלק את המסה ל-3 כלים זהים ולאפות בבת אחת.
  2. אני השתמשתי ברינג בקוטר 16 ס״מ.
  3. חשוב לצפות את דפנות הכלי בנייר אפיה כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה בשלמותה.
  4. ודאו שכל מרכיבי הבלילה בטמפרטורת החדר כדי שיאוחדו בצורה מיטבית בתהליך 
  5. מערבבים את צבע המאכל בחומץ. כמה לשים? חצי כפית בערך, ואם תרגישי שיש צורך להוסיף עוד, זה בסדר! צבעי מאכל מתנהגים אחרת זה מזה.
  6. מערבבים את הנוזל האדום בתוך הרוויון.
  7. מערבבים קמח, סודה וקקאו ומנפים
  8. מוסיפים מלח ומערבבים 
  9. מקציפים את החמאה והסוכר עד לתערובת תפוחה
  10. מוסיפים ביצה ומקציפים להטמעה 
  11. חוזרים חלילה עם 2 הביצים שנותרו.
  12. מוסיפים את הרוויון הצבוע ואת הוניל ומערבבים.
  13. מאחדים בתנועת קיפול בין שתי התערובות עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  14. מחלקים את התערובת בין הכלים 
  15. אופים למשך 25 דקות על 180 מעלות ובודקים עם קיסם עד שהוא יבש.
  16. מחלצים מהכלי וחותכים את החלק העליון כדי שיהיה ישר ולא מעוגל.
  17. את החלקים שחתכנו מגדרים בפומפיה ושומרים את הפירורים בצד, הם ישמשו אותנו לקישוט.
  18. מקציפים שמנת ופודינג עד להתייצבות. אל תקציפו יותר מדי כי יהיה קשה לעבוד עם קצפת קשה.
  19. מניחים עיגול של תחתית ומורחים עליו קצפת
  20. מניחים שכבה נוספת ומורחים קצפת וככה בונים מגדל.
  21. מורחים את יתרת הקצפת ומצפים את העוגה .
  22. בתנועה של טפיחה על הקצפת יוצרים מראה קיפודי, זה רק כדי לוודא שהקצפת מרוחה בצורה אחידה.
  23. מפזרים בצורה אחידה וצפופה את הפירורים האדומים על כל העוגה עד שהיא מצופה כולה.
  24. זהו! תעקבו אחרי ההוראות וגם לכם תהיה רד וולווט מושלמת ❤️

 

 

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות