מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

רוגלעך קקאו מושלמים

3 שעות / בינוני / 10 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
רוגלעך קקאו מושלמים של שחר ואורן

מצרכים

  • 2 כוסות קמח= 280 גרם
  • כפית שמרים יבשים= 10 גרם
  • 50 גרם חמאה בטמפ החדר
  • שליש כוס חלב בטמפ החדר= 85 מל
  • ביצה בטמפ החדר
  • רבע כוס סוכר= 50 גרם
  • קמצוץ מלח

מלית:

  • 75 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר=חצי כוס
  • 35 גרם קקאו= רבע כוס

סירופ סוכר:

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה

  1. אל קערת מיקסר נכניס חלב, שמרים וסוכר. נערבב ונניח בצד לחמש דקות.
  2. נוסיף את שאר המרכיבים ונעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מהדפנות.
  3. נעביר לקערה מקומחת קלות, נכסה ונניח בצד להתפחה של שעה.
  4. בזמן הזה נכין את המלית על ידי ערבוב החומרים יחד עד לקבלת משחה כהה ואחידה.
  5. את סירופ הסוכר נבשל על הגז עד להמסה מלאה של הסוכר.
  6. נרדד את הבצק הכי גדול ודק שמצליחים.
  7. מורחים בעדינות את כל המלית, מבלי לקרוע את הבצק.
  8. נחתוך את הבצק כמו פיצה ונקבל את מספר החלקים הרצוי- ככל שנחתוך יותר, יתקבלו מאפים קטנים יותר.
  9. נגלגל ונקפיד להניח על נייר אפייה כאשר השפיץ של הבצק למטה- זה שומר על צורת המאפה.
  10. נשלח להתפחה של שעה.
  11. נמרח בביצה טרופה
  12. נאפה למשך 15-20 דקות על חום של 170 מעלות.
  13. מיד עם היציאה מהתנור נבריש במי סוכר בנדיבות.
  14. וזהו! אפשר לאכול