מצרכים
- 300 גרם תותים (קפואים או טריים)
- 2/3 כוס סוכר (135 גרם)
- 2.5 כפות אבקת ג’לי תות
אופן ההכנה
- קוצצים את התותים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה
- מוזגים את הסוכר על התותים ומערבבים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים על השיש למספר שעות (בערך 4 שעות) או ללילה במקרר, כדי לזרז את התהליך אפשר לערבב מידי פעם כדי שהסוכר ימס, עד שמתקבל מיץ תותים צלול.
- מסננים את המיץ לתוך קלחת ומועכים את התותים על המסננת כדי להוציא את הכל המיץ שבפרי.
- מוסיפים אבקת ג’לי תות לקלחת ובאמצעות מטרפה מערבבים היטב על אש בינונית עד שכל הגושים נמסים.
- מעבירים לצנצנת לצינון, ולאחר שהריבה הצטננה מערבבים באמצעות כפית היטב.
- ומזלפים לתוך סופגניות נהדרות, שמתכון ניתן למצוא ממש כאן