מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

שוק/כתף טלה עם בצלים ממולאים

4 שעות / בינוני / מנה לשולחן חג
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
שוק כתף טלה

מצרכים

כתף/שוק טלה:

  • שוק/כתף טלה (ההבדל הוא בגודל, שוק בד״כ יותר גדול מכתף, בסרטון השתמשנו בכתף טלה, אך הבישול הוא זהה. אם משתמשים בשוק, יש לבדוק את רכות הבשר בזמן הבישול)
  • 7-10 שיני שום
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 4 ענפי רוזמרין
  • 4 כפות חרדל גרגרים
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח גס
  • 1/3 כוס שמן זית

סוכריות בצלים:

  • 7-8 בצלים בינוניים
  • חצי קילו בשר טחון
  • כוס ושליש (300 גרם) אורז עגול (ריזוטו)
  • כוס פטרוזיליה 
  • כוס כוסברה
  • 1/2 כוס נענע 
  • 1/3 כוס צנוברים (55 גרם)
  • 1/3 כוס חמוציות (50 גרם)
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום 
  • כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • קוביות מבצל גדול

מרינדה:

  • 2 עגבניות מגורדות (2/3 כוס)
  • כפית פפריקה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • כף סילאן
  • כוס מים

אופן ההכנה

  1. מסדרים תבנית גדולה עם נייר כסף ועליה נייר אפייה. זה ישמור על אחידות הבישול וגם יעזור לשמור על ניקיון.
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו.
  3. מניחים את שוק הטלה על התבנית וחורצים אותו לאורכו ולרוחבו
  4. פורסים את השום ומערבבים עם כל מרכיבי המרינדה לטלה (מלבד הרוזמרין).
  5. מברישים היטב את הטלה במרינדה ואת השום תוקעים בחריצים.
  6. מסדרים את ענפי הרוזמרין מעל.
  7. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף מעל ושולחים לתנור לשעה וחצי/שעתיים עד לריכוך של הטלה. 
  8. מתחילים לעבוד על הבצלים:
  9. מרתיחים סיר מים גדול 
  10. מקלפים את הבצלים וחורצים אותם עד המרכז 
  11. מכניסים את הבצלים למים המבעבעים עד שהם מתחילים להתרכך וניתן לקלף את השכבות מהם.
  12. מוציאים מהמים ומניחים בצד לקירור.
  13. באותם מים מבשלים את האורז למספר דקות- עד שהוא כמעט מוכן.
  14. שוטפים את האורז להפסקת בישול ומניחים אותו בצד.
  15. קוצצים את הירק- פטרוזיליה, כוסברה ונענע.
  16. מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומטגנים את קוביות הבצל עד השחמה.
  17. מוסיפים את הבשר הטחון והצנוברים ומבשלים תוך כדי ערבוב שלא יתבשל בגושים גדולים. עוצרים בישול כשהבשר כמעט מוכן לגמרי.
  18. מוסיפים לבשר את האורז, הירק וכל מרכיבי המילוי  ומערבבים לאחידות.
  19. מקלפים את שכבות הבצל
  20. מניחים כף מילוי במרכז שכבת בצל ומגלגלים לסוכריה.
  21. את כל הבצלים הממולאים מסדרים בתבנית בצורה צפופה.
  22. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומוזגים מעל הבצלים בצורה שתגיע לכולם באופן אחיד.
  23. מוציאים את הטלה מהתנור
  24. מוזגים את המיצים שהטלה הוציא יחד עם המרינדה ששחה בו- עד חצי גובה הבצלים.
  25. מניחים את הטלה מעל הבצלים
  26. עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ושולחים לעוד שעה וחצי/שעתיים בתנור עד שהבלשים מקבלים צבע מקורמל ויפה לקראת הסוף ניתן להעלות את החום ל-200 מעלות ולהשגיח שהטלה לא נשרף
  27. אם הכבש לא קיבל צריבה יפה, אפשר להסיר את הכיסוי ולתת לו עוד כמה דקות בתנור.
  28. מעבירים לכלי רחב את הטלה וסביבו מסדרים את סוכריות הבצלים.
  29. מגישים לשולחן החג וגורפים מחמאות כמו שלא גרפתם בחייכם.

שף דוד גדג׳ המוכשר התארח אצלנו לצילום המתכון והוא פרי יצירה משותפת שלנו!