מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת שמרים פיסטוק

שעתיים / קל / 8 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגת שמרים פיסטוק

מצרכים

  • 2 כוסות קמח= 280 גרם
  • כפית שמרים יבשים= 10 גרם
  • 50 גרם חמאה בטמפ החדר
  • שליש כוס חלב בטמפ החדר= 85 מל
  • ביצה בטמפ החדר
  • רבע כוס סוכר= 50 גרם
  • קמצוץ מלח

מלית:

  • 75 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר=חצי כוס
  • 40 גרם מחית פיסטוק

סירופ סוכר:

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה

  1. אל קערת מיקסר נכניס חלב, שמרים וסוכר. נערבב ונניח בצד לחמש דקות.
  2. נוסיף את שאר המרכיבים ונעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מהדפנות.
  3. נעביר לקערה מקומחת קלות, נכסה ונניח בצד להתפחה של שעה.
  4. בזמן הזה נכין את המלית על ידי ערבוב החומרים יחד עד לקבלת משחה אחידה.
  5. את סירופ הסוכר נבשל על הגז עד להמסה מלאה של הסוכר.
  6. נרדד את הבצק למלבן הכי גדול ודק שמצליחים.
  7. מורחים בעדינות את כל המלית, מבלי לקרוע את הבצק
  8. ניצור גליל ארוך ונחתוך אותו לאורכו במרכז.
  9. ניצור ספירלה כאשר החלק הפתוח מופנה תמיד מעלה.
  10. נחתוך למנות אישיות ונכניס לשקעים בתבנית משומנת.
  11. נשלח להתפחה של שעה.
  12. נמרח בביצה טרופה
  13. נאפה למשך 20 דקות על חום של 170 מעלות.
  14. מיד עם היציאה מהתנור נבריש במי סוכר בנדיבות ונפזר פיסטוקים פרוסים לקישוט.