מצרכים
- 2 כוסות קמח= 280 גרם
- כפית שמרים יבשים= 10 גרם
- 50 גרם חמאה בטמפ החדר
- שליש כוס חלב בטמפ החדר= 85 מל
- ביצה בטמפ החדר
- רבע כוס סוכר= 50 גרם
- קמצוץ מלח
מלית:
- 75 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר=חצי כוס
- 40 גרם מחית פיסטוק
סירופ סוכר:
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
- אל קערת מיקסר נכניס חלב, שמרים וסוכר. נערבב ונניח בצד לחמש דקות.
- נוסיף את שאר המרכיבים ונעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מהדפנות.
- נעביר לקערה מקומחת קלות, נכסה ונניח בצד להתפחה של שעה.
- בזמן הזה נכין את המלית על ידי ערבוב החומרים יחד עד לקבלת משחה אחידה.
- את סירופ הסוכר נבשל על הגז עד להמסה מלאה של הסוכר.
- נרדד את הבצק למלבן הכי גדול ודק שמצליחים.
- מורחים בעדינות את כל המלית, מבלי לקרוע את הבצק
- ניצור גליל ארוך ונחתוך אותו לאורכו במרכז.
- ניצור ספירלה כאשר החלק הפתוח מופנה תמיד מעלה.
- נחתוך למנות אישיות ונכניס לשקעים בתבנית משומנת.
- נשלח להתפחה של שעה.
- נמרח בביצה טרופה
- נאפה למשך 20 דקות על חום של 170 מעלות.
- מיד עם היציאה מהתנור נבריש במי סוכר בנדיבות ונפזר פיסטוקים פרוסים לקישוט.