מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

שקשוקה בלקאנית

30 דקות / קל / 3 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
שקשוקה בלקאנית

מצרכים

  • חציל גדול
  • רבע כוס שמן זית
  • 30 עגבניות שרי צבעוניות
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • פלפל ירוק חריף
  • כוס מים
  • 5 ביצים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • חופן זיתי קלמטה
  • גבינה בולגרית 5% פיראוס

אופן ההכנה

  1. תחילה מטגנים את החציל עד השחמה כדי שיספיק להתרכך עד סוף הבישול.
  2. מוסיפים את העגבניות, תיבול, רסק, שום ופלפל חריף ומערבבים היטב.
  3. נותנים לרוטב להתבשל כ- 10 דקות
  4. יוצרים גומות ולתוכן שוברים ביצים
  5. מבשלים למשך 3 דקות עם מכסה סגור כדי שהלבן יתבשל אבל הצהוב ישאר נוזלי
  6. מכסים את האש ומקשטים בפטרוזיליה וזיתי קלמטה
  7. כדי לשדרג את הטעם עד הסוף מפוררים בנדיבות גבינה בולגרית 5% של פיראוס

פרסום ממומן בשיתוף תנובה