מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף קשיו

שעה / בינוני / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

עוף להקפצה:

  • 500 גרם עוף חתוך לרצועות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • כפית קורנפלור
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות מים

ירקות להקפצה:

  • כוס טבעות גזר שהוקפאו והופשרו (150 גרם)
  • כוס פאקצוי חותך לקוביות (100 גרם)
  • כוס בצל יבש חותך לקוביות (150 גרם)

תיבול:

  • כף שמן
  • כפית מלח
  • כפית וחצי סוכר
  • 2 כפות סויה בהירה
  • 2 וחצי כפיות קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  1. עוף להקפצה
  2. מערבבים את רכיבי המרינדה, סוכר, מלח קורנפלור, סודה לשתייה ומים
  3. שופכים על רצועות העוף ומערבבים נותנים לנוח כ-15 דקות
  4. מביאים סיר מים כמעט לרתיחה ומכניסים את רצועות העוף אחד אחד ומבשלים עד שהעוף מוכן.
  5. הקפצת המנה
  6. מסדרים הכל ליד הווק, שיהיה זמין ומגיש במהלך ההקפצה, מערבבים את הקורנפלור ואת המים ומניחים גם במקום נגיש.
  7. מחממים כף שמן בווק רחב עד שמעלה אדים
  8. מוסיפים פנימה את העוף, הגזר והבצל
  9. ומוסיפים את התיבול מעל הכל (סויה, סוכר, מלח)
  10. נערבב ונבשל את הכל כ- 2 דקות על אש גבוהה
  11. נוסיף את הפאקצוי ומעל הכל את תמיסה ההסכמה שלנו (קורנפלור ומים) ונערבב הכל על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך
  12. נמזוג לכלי ומפזר מעל הכל את הקשיו.
  13. מומלץ להגיש עם אורז לבן או אורז מוקפץ עם ביצים.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות