מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מוסקה גלילים

שעה / בינוני / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

2 חצילים

מלח

מילוי:

  • חצי קילו בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • בצל לבן
  • כפית מלח
  • כפית פלפל

רוטב:

  • פחית עגבניות מרוסקות
  • רסק עגבניות קטן
  • מיץ מלימון אחד
  • רבע כוס מים
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה פלפל

ציפוי:

  • ביצה
  • קמח

אופן ההכנה

  1. מקלפים את החציל ופורסים אותו לפרוסות ארוכות בעובי 0.5 ס”מ
  2. מפזרים מלח על פרוסות החציל ונותנים לזה לעמוד במשך 30 דקות
  3. בינתיים נכין את המילוי:
  4. נקצוץ פטרוזיליה, נגרד בצל ונערבב עם שאר החומרים.
  5. נכין את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחדיו.
  6. נסחט את החצילים היטב ונוציא עודפי נוזלים.
  7. נניח בתחילת כל פרוסת חציל כפית גדושה ממלית הבשר ונגלגל עד הסוף.
  8. נטבול בתוך ביצה ונעביר הישר לקמח לציפוי.
  9. בתוך סיר רחב נמרח מהרוטב שירפד את התחתית.
  10. נצופף בתור הסיר את גלילי החציל ונכסה ברוטב בשנית.
  11. נבשל על אש נמוכה במשך שעה עד שהנוזלים נספגו והבשר מבושל ורך.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות