מצרכים
2 חצילים
מלח
מילוי:
- חצי קילו בשר טחון
- חצי צרור פטרוזיליה
- בצל לבן
- כפית מלח
- כפית פלפל
רוטב:
- פחית עגבניות מרוסקות
- רסק עגבניות קטן
- מיץ מלימון אחד
- רבע כוס מים
- 2 כפיות סוכר
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה פלפל
ציפוי:
- ביצה
- קמח
אופן ההכנה
- מקלפים את החציל ופורסים אותו לפרוסות ארוכות בעובי 0.5 ס”מ
- מפזרים מלח על פרוסות החציל ונותנים לזה לעמוד במשך 30 דקות
- בינתיים נכין את המילוי:
- נקצוץ פטרוזיליה, נגרד בצל ונערבב עם שאר החומרים.
- נכין את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחדיו.
- נסחט את החצילים היטב ונוציא עודפי נוזלים.
- נניח בתחילת כל פרוסת חציל כפית גדושה ממלית הבשר ונגלגל עד הסוף.
- נטבול בתוך ביצה ונעביר הישר לקמח לציפוי.
- בתוך סיר רחב נמרח מהרוטב שירפד את התחתית.
- נצופף בתור הסיר את גלילי החציל ונכסה ברוטב בשנית.
- נבשל על אש נמוכה במשך שעה עד שהנוזלים נספגו והבשר מבושל ורך.