מצרכים
בצק פריך שקדים:
- 280 גרם קמח (2 כוסות)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם אבקת שקדים (רבע כוס)
- 2 כפות קורנפלור
- 150 גרם חמאה קרה
- ביצה גדולה
- מקל וניל/ כפית מחית וניל
פטיסייר וניל:
- 375 גרם חלב (כוס וחצי)
- 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
- 4 חלמונים גדולים
- 35 גרם קורנפלור (רבע כוס)
- 40 גרם חמאה
- מקל וניל/ כפית מחית
- תותים טריים
אופן ההכנה
מתחילים מלהכין את הקלתית:
- במעבד מזון טוחנים במספר פולסים את כל חומרי הבצק, עד שמתקבלים פירורים גדולים.
- מעבירים את הפירורים כגוש אחד בין שני ניירות אפייה, ומרדדים לגובה 4-5 מ״מ
- חותכים עיגול בקוטר קצת יותר גדול מהתבנית ומניחים על התבנית עצמה.
- מהדקים את הבצק לשוליים וחותכים עודפים מהצדדים.
- מקמטים נייר אפייה ומניחים על הבצק, מוזגים מעל כל דבר שיכול לשמש משקולת ועמיד באפייה- קטניות, מלח גס…
- מכניסים לתנור ל 10 דקות בחום 150 מעלות
- מסירים את המשקולת והנייר ואופים למשך עוד 10 דקות.
בינתיים כשהקלתית בתנור, מכינים את הפטיסייר:
- מערבבים חלב, חלמונים וקורנפלור בקערה ומסננים יחד לסיר.
- מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים בלי הפסקה עד שנוצר קרם חלק.
- מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד המסה מוחלטת.
- מצמידים ניילון על פני השטח ומחכים שהקרם יתקרר לחלוטין.
- טורפים היטב עם מטרפה את הקרם שהתקשה עד שחוזר להיות קטיפתי וממלאים את הטארט.
- מקשטים בתותים.
מומלץ לתת לזה מספר שעות במקרר, אבל זה בסדר לזלול ישר כשזה מוכן 🙂