מצרכים
- 200 גרם (כוס) סוכר חום כהה
- 125 גרם חמאה בטמפ החדר
- ביצה L + חלמון
- גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
- 70 גרם שוקולד מריר מומס
- כוס קמח (140 גרם)
- רבע כוס קקאו (30 גרם)
- שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לגנאש:
- 125 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
- 150 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה
- מקציפים עם וו גיטרה סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה והחלמון ומקציפים עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים פנימה שמנת חמוצה ושוקולד מריר מומס
- מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה יחד, מה שיגרום לפיזור אחיד של האבקות ועליה אחידה ויפה בגובה של העוגה.
- מערבלים לזמן קצר רק לאיחוד, ונותנים ערבול אחרון עם לקקן בתחתית הקערה כדי לוודא איחוד.
- מצפים תבנית עגולה 20 סמ עם נייר אפייה בתחתית והצדדים.
- מוזגים את הבלילה (היא לא נוזלית וזה בסדר) ומשטחים בעזרת כף.
- אופים בחום 170 מעלות במצב סטטי למשך 50 דקות.
- בזמן האפייה מכינים את הגנאש.
- מחממים שמנת ומוזגים על השוקולד. מערבבים עד המסה ואיחוד.
- כשהעוגה מוכנה ויוצאת מהתנור, נמתין 10 דקות ואז נחורר אותה עם שיפוד ונמזוג את הגנאש מעל, כל פעם קצת והעוגה תספוג את הכל.
- תנו לה חצי שעה- שעה להתקרר ויאללה לטרוף.
מחפשים עוגות מעוצבות מקצועיות? היכנסו לאתר הבא