מצרכים
- 1.8 ק״ג שוקיים עוף (16 יח׳ – אפשר גם כרעיים)
- 5 גזר בינוני (350 גרם)
- 3 תפוח אדמה לבן בינוני (750 גרם)
- בטטה בינונית (300 גרם)
- 2 בצלים גדולים (400 גרם)
- 2 כפות שמן (30 מ״ל)
- פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 2 כוסות מים (500 מ״ל)
- פחית קרם קוקוס (400 מ״ל)
- 1/2 כוס מחית קארי צהוב (120 גרם)
- 2 כפות פפריקה מתוקה (10 גרם)
- כף סוכר
- כפית וחצי מלח
להגשה:
- אטריות אורז
- כוסברה קצוצה
- לימון
- פרוסות צ׳ילי אדום
תחליפים:
- למנה טבעונית – ניתן להשתמש בטופו במקום העוף- יש לייבש את הטופו היטב, לצפות בשכבה מספקת של קורנפלור ולטגן בשמן עמוק לקבלת ציפוי פריך וחזק כדי שישמור על הטופו בשלמותו בזמן הבישול.
אופן ההכנה
- את הגזר, הבטטה ותפוחי האדמה מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.
- בצל אחד חותכים לרצועות ובצל שני לקוביות גדולות.
- מתחילים בסיר גדול לטגן את רצועות הבצל עם שמן עד שנעשה מעט שקוף, ומוסיפים את מחית הקארי ופותחים אותה מעט עם שמן.
- מוסיפים את העוף מערבבים עד שכל העוף מצופה בקארי. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את המים, גזר, תפוח האדמה ואת הבצל שחתכנו לקוביות, מתבלים בפפריקה מלח וסוכר מערבבים היטב מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית מערבבים מדי פעם.
- לאחר הבישול. מכניסים את הבטטה מערבבים מכסים ומבשלים שוב 20 דקות על אש בינונית.
- בסיום הבישול מוסיפים את הקרם קוקוס, מערבבים היטב מביאים לרתיחה ומכבים את האש. וזהו התבשיל מוכן.
- מגישים את התבשיל עם אטריות אורז, כוסברה, פלח לימון וצ׳ילי אדום למי שאוהב חריף.
- כמובן שניתן גם להגיש עם אורז לבן 😁