מצרכים
תפוזים בסירופ:
- כוס סוכר (200 גרם)
- כוס מים (250 גרם)
- 3 תפוזים פרוסים דק מאוד
בלילת תפוזים:
- 4 ביצים L
- כוס וחצי סוכר (300 גרם)
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- כוס וחצי מיץ תפוזים (375 גרם)
- כוס שמן (200 גרם)
- גרידה מ 2 תפוזים
אופן ההכנה
- פורסים את התפוזים לפרוסות דקות מאוד.
- מכינים סירופ סוכר ומבשלים בתוכו את התפוזים הפרוסים עד לריכוך.
- מסננים, מניחים בצד ושומרים את הסירופ.
- מצפים תבנית עגולה בקוטר 24 סמ בנייר אפייה ומסדרים את התפוזים בתחתית בצורת ספירלה.
- מכינים את הבלילה:
- מתחילים מלהקציף ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ולבנה.
- ננפה פנימה קמח ואבקת אפייה מעורבבים
- נוסיף גרידת תפוז, מיץ תפוזים ושמן ונערבב רק עד איחוד כדי לא לפתח גלוטן
- נמזוג את הבלילה לתבנית על התפוזים
- נאפה למשך שעה על 170 מעלות סטטי.
- כעבור שעה נבדוק עם קיסם, ונוסיף זמן במידת הצורך עד שהקיסם יצא עם פירורים יבשים עליו.
- מיד עם היציאה מהתנור נשקה את העוגה בסירופ ששמרנו ( כמה שיותר)
- נניח לעוגה להתקרר ואז נפוך אותה על צלחת
- נסיר את הניירות ונזלול!