מצרכים
- 3 ליטר מים
- 4 שוקיים של עוף
- בצל בינוני
- 3 תרמילי הל שחור (או 6 רגיל)
- 4 כוכבי אניס
- מקל קינמון
- 1/3 כוס רוטב דגים
- כף וחצי מלח
להגשה:
- חסה
- כוסברה
- בצל ירוק
- נבטים
- לימון
- בזיליקום
- צ׳ילי אדום
אופן ההכנה
- מכניסים את השוקיים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- נסנן את הקצף שצף בסיר ואז נוסיף את כל שאר המצרכים יחד עם הבצל השרוף.
- לאחר שעה של בישול מפרקים את העוף. את הבשר שומרים בצד והוא יוגש עם המנה, ואת העצמות מחזירים לסיר לעוד 30 דקות בישול.
- בזמן שהמרק מתבשל עושים את ההכנות להגשה- שוטפים ירקות ומפרידים עלים, ומשרים את האטריות במים חמימים (ליטר של מים רותחים וליטר מים רגילים מהברז)
- כאשר המרק מוכן, בודקים שהאטריות רכות, אם לא מוסיפים עוד מים רותחים עד שהאטריות רכות. מכניסים חופן אטריות לקערת הגשה.
- עכשיו אנחנו מבצעים בפעולה של חימום האטריות מביאים את המרק לרתיחה ובעבוע מלא. מוזגים על האטריות מרק רותח, ואז מחזירים את המרק חזרה לסיר ללא האטריות, והסיבה לכך היא שחום המרק מבשל את האטריות בדיוק ברגע ההגשה, ומנגד, האטריות לא מורידות את טמפרטורת המרק. מוזגים בחזרה מרק על האטריות.
- ממש רגע לפי ההגשה מרכיבים על המרק והאטריות חופן מכל הירקות שלנו, וכמובן לא לשכוח את העוף.
- מומלץ לסחוט לימון על הכל ולהוסיף סרירצה לפי טעם.