מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

טארט טאטן

שעה / בינוני / 1 יחידה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
טארט טאטן של שחר ואורן

מצרכים

  • 6-8 תפוחי עץ
  • כוס סוכר (200 גרם)
  • 2 כפות מים (30 גרם)
  • 100 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 500 גרם בצק עלים

אופן ההכנה

  1. קולפים ופורסים את התפוחים, ומנקים מגרעינים. השתמשתי במנדולינה לקבלת תוצאה דקה ויפה אבל כמובן שאפשר גם עם סכין.
  2. נבשל קרמל מסוכר ומים, וברגע שהצבע הופך לענברי, מוסיפים את החמאה ומערבבים יחד להטמעה.
  3. בוחרים תבנית עגולה, או מחבת שיכולה להיכנס לתנור, בערך 20 סמ ומניחים עליה נייר אפייה.
  4. מוזגים את הקרמל ועליו מסדרים את התפוחים בספירלה. יכול להיות גם 2-3 שכבות.
  5. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך חצי שעה.
  6. יוצרים עיגול בקוטר התבנית מבצק העלים ומניחים על התפוחים האפויים.
  7. בעזרת סכין עושים חורים שמשמשים כארובות, דרכם יוצאים אדים וזה מאפשר לבצק לעלות בגובה אחיד.
  8. מחזירים לתנור, ללא נייר הכסף, ואופים למשך חצי שעה נוספת עד שהבצק אפוי ושחום.
  9. מוציאים מהתנור ונותנים לקרמל מעט להתקרר ולהתייצב ואז הופכים את התבנית לצלחת ומסירים את הנייר.