מצרכים
מצרכים לכרובית:
- 1 כרובית בגודל בינוני
- 2 כפות שטוחות קורנפלור
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
לרוטב:
- מיץ מלימון אחד גדול או שניים קטנים (80 מ”ל מיץ או 1/3 כוס)
- 2 כפות (30 מ”ל) רוטב סויה
- 2 כפות (30 גרם) סוכר חום
להגשה:
- כפית שומשום (לבן/מלא)
- 1/2 לימון קטן
- 1/2 פלפל אדום חריף או 1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס (אפשר יותר או פחות לפי ההעדפה שלכם)
- 2 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה
- מפרקים את הכרובים לתפרחות קטנות, ושומרים בצד את הגבעול והעלים.
- מכניסים את הגבעול והעלים לסיר, מכסים במים. עליהם מניחים את תפרחות הכרובית ומבשלים למשך 8 דקות.
- בינתיים מערבבים קורנפלור, אבקת אפייה ומלח
- מוציאים את התפרחות מהמים, מסננים ומניחים בתוך התערובת, מערבבים עד ציפוי מוחלט
- מטגנים את הכרובית עד הזהבה
- מכינים את הרוטב על ידי בישול מיץ הלימון, הסוכר והסויה יחדיו.
- מקפיצים יחד בקערה את הכרובית והרוטב, יחד עם לימון פרוס, צילי ובצל ירוק. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף 2 כפות ממי הכרובית.
- מעבירים לצלחת, מקשטים בשומשום וסיימנו 😬