מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

כרובית בלימון

30 דקות / קל / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
כרובית בלימון של שחר ואורן

מצרכים

מצרכים לכרובית:

  • 1 כרובית בגודל בינוני
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

לרוטב:

להגשה:

  • כפית שומשום (לבן/מלא)
  • 1/2 לימון קטן
  • 1/2 פלפל אדום חריף או 1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס (אפשר יותר או פחות לפי ההעדפה שלכם)
  • 2 גבעולי בצל ירוק

אופן ההכנה

  1. מפרקים את הכרובים לתפרחות קטנות, ושומרים בצד את הגבעול והעלים.
  2. מכניסים את הגבעול והעלים לסיר, מכסים במים. עליהם מניחים את תפרחות הכרובית ומבשלים למשך 8 דקות.
  3. בינתיים מערבבים קורנפלור, אבקת אפייה ומלח
  4. מוציאים את התפרחות מהמים, מסננים ומניחים בתוך התערובת, מערבבים עד ציפוי מוחלט
  5. מטגנים את הכרובית עד הזהבה
  6. מכינים את הרוטב על ידי בישול מיץ הלימון, הסוכר והסויה יחדיו.
  7. מקפיצים יחד בקערה את הכרובית והרוטב, יחד עם לימון פרוס, צילי ובצל ירוק. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף 2 כפות ממי הכרובית.
  8. מעבירים לצלחת, מקשטים בשומשום וסיימנו 😬