מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פיצה מפוצצת גבינה במרכז

3 שעות / קל / 1 משפחתית
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פיצה מפוצצת גבינה במרכז

מצרכים

בצק:

  • כוס וחצי מים (375 מל)
  • כפית שמרים (5 גרם)
  • כף סוכר (10 גרם)
  • 4 כוסות קמח (560 גרם)
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח (5 גרם)

רוטב עגבניות:

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל סגול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות עגבניות מגורדות/ טחונות
  • כפית גדושה מלח
  • כפית גדושה סוכר
  • חופן אורגנו

אופן ההכנה

בצק:

  1. אל קערת מיקסר מוזגים מים ומפזרים עליהם את השמרים והסוכר. ממתינים חמש דקות ומוסיפים את שאר החומרים.
  2. מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-גבוהה למשך 5 דקות עד שהבצק הופך לאלסטי ואחיד.
  3. מכניסים לקערה מקומחת ומקמחים גם מעל.
  4. מתפיחים את הבצק למשך שעה
  5. מורידים את הבצק למשטח ופותחים מעט עם הידיים
  6. מניחים במרכז ערמה של גבינת מוצרלה מגורדת ונסגור את הבצק כמעטפת.
  7. משמנים בשמן זית מחבת עגולה או תבנית ומעבירים את הבצק כשהצד הצבוט למטה.
  8. ממשיכים מכאן להרכיב פיצה כרגיל:
  9. מורחים רוטב ומפזרים גבינות שאוהבים.
  10. אופים בחום של 220-230 מעלות טורבו למשך 5-10 דקות עד שהבצק משחים והגבינה מתחילה להיחרך.

רוטב עגבניות:

  1. מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עם מכסה סגור למשך חמש דקות עד שהכל יתרכך.
  2. ממשיכים לבשל ללא מכסה תוך ערבוב על מנת לאדות את הנוזלים ועוצרים כאשר גורפים מהתחתית והיא נשארת יבשה.