מצרכים
- 2 כוסות קמח= 280 גרם
- כפית שמרים יבשים= 10 גרם
- 50 גרם חמאה בטמפ החדר
- שליש כוס חלב בטמפ החדר= 85 מל
- ביצה בטמפ החדר
- רבע כוס סוכר= 50 גרם
- קמצוץ מלח
מלית:
- 75 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר=חצי כוס
- 35 גרם קקאו= רבע כוס
סירופ סוכר:
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
- אל קערת מיקסר נכניס חלב, שמרים וסוכר. נערבב ונניח בצד לחמש דקות.
- נוסיף את שאר המרכיבים ונעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מהדפנות.
- נעביר לקערה מקומחת קלות, נכסה ונניח בצד להתפחה של שעה.
- בזמן הזה נכין את המלית על ידי ערבוב החומרים יחד עד לקבלת משחה כהה ואחידה.
- את סירופ הסוכר נבשל על הגז עד להמסה מלאה של הסוכר.
- נרדד את הבצק הכי גדול ודק שמצליחים.
- מורחים בעדינות את כל המלית, מבלי לקרוע את הבצק.
- נחתוך את הבצק כמו פיצה ונקבל את מספר החלקים הרצוי- ככל שנחתוך יותר, יתקבלו מאפים קטנים יותר.
- נגלגל ונקפיד להניח על נייר אפייה כאשר השפיץ של הבצק למטה- זה שומר על צורת המאפה.
- נשלח להתפחה של שעה.
- נמרח בביצה טרופה
- נאפה למשך 15-20 דקות על חום של 170 מעלות.
- מיד עם היציאה מהתנור נבריש במי סוכר בנדיבות.
- וזהו! אפשר לאכול