מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פסטה רוזה

30 דקות / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פסטה רוזה של אורן ושחר

מצרכים

  • כף שמן זית
  • חופן עגבניות שרי חתוכים לרבעים (200 גרם)
  • בצל בינוני פרוס לרצועות (100 גרם)
  • 50 גרם חמאה
  • עגבניות מרוסקות (פחית 400 גרם)
  • 160 גרם שמנת מתוקה
  • כף אורגנו טרי (או יבש אם אין)
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • אופציונאלי – צ׳ייסר וודקה (25 מ״ל)
  • חצי חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן.
  • פרמזן מגורר להגשה

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת או סיר ומטגנים את העגבניות שרי כ-3 דקות על אש גבוהה עד שמקבלים חריכות על העגבניות.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את הבצל (ככה טרי ללא טיגון) את החמאה והאורגנו, מערבבים עד שהכל נטמע.
  3. מורידים לאש קטנה ונותנים לרוטב להצטמצם כ-15-20 דקות עד שמקבלים רוטב כבד משחתי ויפה.
  4. עכשיו נוסיף לו חזרה את הנוזלים נכניס את השמנת ואת הוודקה ונתבל עם מלח ופלפל ונבשל עוד 2 דקות.
  5. מוסיפים פנימה את הפסטה יחד עם 2 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים.
  6. לא לשכוח להמליח את מי הפסטה. זה נותן לנו עוד שכבת טעם.
  7. מגישים עם הרבה פרמזן