מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף תפוזים

שעתים / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוף תפוזים

מצרכים

500 גרם חזה עוף פרוס לשניצל

מרינדת ריכוך:

  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית סוכר
  • כפית גדושה קורנפלור (8 גרם)
  • 30 מ״ל מים (2 כפות)
  • חצי כפית סודה לשתיה

טמפורה:

  • ביצה
  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם קורנפלור
  • כוס מים (250 מ״ל)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית סוכר

רוטב תפוזים:

  • 250 מל (כוס) מיץ תפוזים
  • רבע כוס סוכר (50 גרם)
  • 25 מ״ל חומץ (2 כפות)
  • 2 כפות סויה (30 מל)
  • 2 שיני שום כתושות
  • קמצוץ צילי גרוס
  • גרידה מתפוז אחד
  • כפית גדושה קורנפלור (9 גרם)
  • 2 כפות מים (30 מל)

אופן ההכנה

  1. נחתוך את העוף לקוביות באורך 2.5 ס״מ.
  2. נערבב את חומרי מרינדת הריכוך ונערבב עם העוף.
  3. נכין טמפורה על ידי ערבוב כל החומרים יחד, ונוסיף את העוף יחד עם הנוזלים אל תוך הטמפורה.
  4. נחמם שמן ל 170 מעלות ונכניס את קוביות העוף פנימה לטיגון עד הזהבה.
  5. נכין את הרוטב:
  6. נכניס למחבת את כל החומרים ונביא לרתיחה.
  7. את הקורנפלור נערבב ראשית במים ואז נמזוג פנימה.
  8. נוסיף את כל העוף ונקפיץ/ נערבב במשך מספר דקות עד שכולו מצופה ברוטב.