מצרכים
לניוקי:
- 750 גרם תפוחי אדמה
- ביצה L
- כוס וחצי קמח
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
לרוטב:
- מיקס פטריות שאוהבים
- חמאה לטיגון
- 2 שיני שום
- שמנת לבישול
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- טימין
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה, מקלפים אותם ומניחים להם להתקרר.
- מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם שאר המרכיבים. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד, מעט דביק. ניתן להוסיף עוד קמח לנוחות.
- יוצרים מהבצק עיגולים קטנים, טובלים היטב בקמח ובעזרת פיה של בקבוק יוצרים צורה של פטריה.
- מבשלים את הניוקי במים עד שצפים ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב:
- מחממים חמאה במחבת רחבה ומוסיפים את הפטריות. מוסיפים את שאר התיבול ואת השמנת ומבשלים מעט לצמצום.
- מחממים חמאה במחבת ומטגנים מעט את הניוקי להזהבה.
- מוזגים מהרוטב לצלחת רחבה, מניחים את הניוקי הצרובים מעל ומגרדים פרמזן.
- זאת מנה מושלמת! שיהיה בתאבון 🙂