מצרכים
- בצל קטן
- פלפל ירוק קטן
- 2 פלפל ירוק חריף
- 4 שיני שום
- 400 גרם דג אמנון ישראלי טרי
- חבילת פטריות בלה או שמפניון
- צרור גדול של בזיליקום טרי
- קרם קוקוס (400 גרם)
- חצי צרור כוסברה
- 2 כפות רוטב דגים
- 2 כפות סוכר
- 2 וחצי כפות מחית קארי ירוק
- 1/3 כוס מים
- כף שמן
- צילי אדום לקישוט
אופן ההכנה
- טוחנים במעבד מזון בצל פלפל ירוק, פלפל ירוק חריף, בצל שום, כוסברה ועלי בזיליקום (לשמור את התפרחות של הבזיליקום – העלים הראשונים בכל גבעול לקישוט)
- מערבבים מחית קארי ירוק יחד עם המים לקבלת רוטב נוח לעבודה.
- במחבת גדולה, מחממים כף שמים ומוסיפים את הקארי ומטגנים מעט עד שעולה ריח נעים של הקארי מהמחבת.
- מוסיפים את הירקות שטחנו במעבד מזון ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הקרם קוקוס את הסוכר ורוטב הדגים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 15-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- בזמן שהרוטב מצטמצם נחתוך את הדג לחתיכות בגודל של בערך 7 ס״מ ואת הפטריות לרבעים.
- נוסיף את הדג לרוטב ונדאג שהרוטב יכסה אותו. נפזר את הפטריות מלמעלה, ונבשל על איש בינונית קטנה כ-8 דקות עד שהדג מוכן. לנער מידי פעם את המחבת כדי לערבב את הרוטב והשדג יתבשל באופן אחיד.
- מסדרים בצלחת ומוזגים את הרוטב מעל, מקשטים עם צילי אדום פרוס ופירות בזיליקום.