מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

דג בקארי ירוק

40 דקות / קל / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
דג בקארי ירוק של שחר ואורן

מצרכים

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון בצל פלפל ירוק, פלפל ירוק חריף, בצל שום, כוסברה ועלי בזיליקום (לשמור את התפרחות של הבזיליקום – העלים הראשונים בכל גבעול לקישוט)
  2. מערבבים מחית קארי ירוק יחד עם המים לקבלת רוטב נוח לעבודה.
  3. במחבת גדולה, מחממים כף שמים ומוסיפים את הקארי ומטגנים מעט עד שעולה ריח נעים של הקארי מהמחבת.
  4. מוסיפים את הירקות שטחנו במעבד מזון ומערבבים לאיחוד.
  5. מוסיפים את הקרם קוקוס את הסוכר ורוטב הדגים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 15-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  6. בזמן שהרוטב מצטמצם נחתוך את הדג לחתיכות בגודל של בערך 7 ס״מ ואת הפטריות לרבעים.
  7. נוסיף את הדג לרוטב ונדאג שהרוטב יכסה אותו. נפזר את הפטריות מלמעלה, ונבשל על איש בינונית קטנה כ-8 דקות עד שהדג מוכן. לנער מידי פעם את המחבת כדי לערבב את הרוטב והשדג יתבשל באופן אחיד.
  8. מסדרים בצלחת ומוזגים את הרוטב מעל, מקשטים עם צילי אדום פרוס ופירות בזיליקום.