מצרכים
תערובת קציצות:
- 600 גרם דג אמנון ישראלי טרי
- צרור כוסברה
- פלפל צילי
- ביצה
- 2 כפות מחית קארי אדום
- כף רוטב דגים
- כף סוכר
- כף וחצי קורנפלור
- כף וחצי שמן צמחי
רוטב קארי אדום:
- כף וחצי שמן
- 3 כפות קארי אדום
- כף קמח לבן
- 500 מ”ל קרם קוקוס
- כף וחצי סוכר
- חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה
קציצות:
- למעבד מזון נכניס את הדגים ואת כסוברה לאחר שהורדנו את בסיס הגבעולים שלהם.
- ונטחן למחית גסה ונעביר לקערה
- נקצוץ צילי אדום לריבועים קטנים ונעביר לתערובת
- נוסיף לתערובת את הביצה, קארי אדום, רוטב דגים (מי שלא אוהב רוטב דגים אפשר לוותר ולהמיר בחצי כפית מלח), סוכר, קורנפלור ושמן.
- נערבב היטב ונוודא שלא נשארו גושים של קארי אדום בתערובת.
- נרטיב את הידים וניצור קציצות שטוחות בקוטר של 5 ס”מ.
- למחבת נוסיף שמן לגובה של חצי ס”מ, ונטגן את הקציצות על חום בינוני למשך 4 דקות מכל צד עד לבישול מלא של הקציצה, הקציצות צריכות להיות שחומות ויפות.
רוטב:
- נחמם שמן בקלחת, נוסיף את הקארי האדום ובחום נמוך נפתח את המחית תוך ערבוב מתמיד, עד שהשמן נטמע במחית ועולה ריח של קארי.
- נוסיף כף של קמח לבן ונערבב על להטמעה.
- נשפוך את הקרם קוקוס על הכל נוסיף את הסוכר ונטרוף את הכל במטרפה עד שנקבל רוטב חלק ואחיד.
- נבשל על אש קטנה למשך 10 דקות.
- בזמן הבישול ניקח חופן של עלי בזיליקום ונקצוץ דק דק, בסוף הבישול נוסיף את הבזילוקום הקצוץ לרוטב נערבב ונוריד את הרוטב מהאש.
- בצלחת נסדר את הקציצות נשפוך מעל את הרוטב נקשט עם תפרחת עלי בזיליקום, ונגיש עם אורז לבן.
- לגרסה ללא גלוטן אפשר לוותר על הקמח, ולקראת סיום בישול הרוטב להוסיף כפית קורנפלור מעורבבת בתוך 3 כפות מים ולהביא לרתיחה.
פרסום ממומן בשיתוף ארגון מגדלי הדגים