מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קציצות דגים תאילנדיות בקארי אדום

40 דקות / בינוני / 3 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
קציצות דגים תאילנדיות בקארי אדום של שחר ואורן

מצרכים

תערובת קציצות:

רוטב קארי אדום:

אופן ההכנה

קציצות:

  1. למעבד מזון נכניס את הדגים ואת כסוברה לאחר שהורדנו את בסיס הגבעולים שלהם.
  2. ונטחן למחית גסה ונעביר לקערה
  3. נקצוץ צילי אדום לריבועים קטנים ונעביר לתערובת
  4. נוסיף לתערובת את הביצה, קארי אדום, רוטב דגים (מי שלא אוהב רוטב דגים אפשר לוותר ולהמיר בחצי כפית מלח), סוכר, קורנפלור ושמן.
  5. נערבב היטב ונוודא שלא נשארו גושים של קארי אדום בתערובת.
  6. נרטיב את הידים וניצור קציצות שטוחות בקוטר של 5 ס”מ.
  7. למחבת נוסיף שמן לגובה של חצי ס”מ, ונטגן את הקציצות על חום בינוני למשך 4 דקות מכל צד עד לבישול מלא של הקציצה, הקציצות צריכות להיות שחומות ויפות.

רוטב:

  1. נחמם שמן בקלחת, נוסיף את הקארי האדום ובחום נמוך נפתח את המחית תוך ערבוב מתמיד, עד שהשמן נטמע במחית ועולה ריח של קארי.
  2. נוסיף כף של קמח לבן ונערבב על להטמעה.
  3. נשפוך את הקרם קוקוס על הכל נוסיף את הסוכר ונטרוף את הכל במטרפה עד שנקבל רוטב חלק ואחיד.
  4. נבשל על אש קטנה למשך 10 דקות.
  5. בזמן הבישול ניקח חופן של עלי בזיליקום ונקצוץ דק דק, בסוף הבישול נוסיף את הבזילוקום הקצוץ לרוטב נערבב ונוריד את הרוטב מהאש.
  6. בצלחת נסדר את הקציצות נשפוך מעל את הרוטב נקשט עם תפרחת עלי בזיליקום, ונגיש עם אורז לבן.
  • לגרסה ללא גלוטן אפשר לוותר על הקמח, ולקראת סיום בישול הרוטב להוסיף כפית קורנפלור מעורבבת בתוך 3 כפות מים ולהביא לרתיחה.

פרסום ממומן בשיתוף ארגון מגדלי הדגים