מצרכים
- 2 קישואים גדולים
- גזר בינוני
- 3 בצלים קטנים או 2 בינוניים
- 40 גרם אטריות שעועית
- שמן צמחי
- פירורי לחם
- 8 ביצים
- כף סויה בהירה
- 2 כפיות מלח
- כפית פלפל שחור
- כף שמן שומשום
אופן ההכנה
- משרים את איטריות הזכוכית במים פושרים למשך 20 דקות
- חותכים את הקישואים לרצועות דקות, את הגזר מגרדים בפופמיה עבה ואת הבצל חותכים לרצועות.
- לאחר שהאטריות התרכחו מסננים וחותכים עם מספריים כדי לקצר את האיטריות.
- מחממים כף שמן במחבת או ווק ומטגנים את הבצל עד להזהבה כהה.
- מוסיפים את הירקות, המלח, הפלפל ואת אטריות השעועית ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
- בקערה גדולה מקשקשים את הביצים ביחד עם הסויה והשמן שומשום, ומוסיפים את הירקות והאטריות לתוך הבלילה.
- כלי פאי עגול לתנור בקוטר 27 ס”מ – משמנים מעט ומפזרים פירורי לחם, מנערים עד של הפירורים נדבקרים לדופן הכלי ומוציאים את העודפים.
- שופכים פנימה את הבלילה ואופים על 170 מעלות למשך 30 דקות, טורבו.
- יש להמתין בערך 15 דקות לפני שפורסים שהפשטידה תתייצב.