מצרכים
סטרטר:
- 100 גרם מחמצת
- 100 גרם מים
- 100 גרם קמח
לבצק:
- 300 גרם סטרטר
- 250 גרם מים (כוס)
- 420 גרם קמח (3 כוסות)
- 3 כפות שמן זית (40 גרם)
- כף סוכר (15 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
לרוטב עגבניות:
- פחית עגבניות מגורדות
- 3 ענפי אורגנו
- 2 שיני שום
- מבשלים הכל עד לצמצום וטוחנים.
רוטב לבן:
- 50 גרם פרמזן
- 3 כפות שמנת מתוקה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- מערבבים הכל יחד.
אופן ההכנה
- מערבבים את המחמצת עם המים והקמח ונותנים לזה לגדול במשך כמה שעות עד הכפלה/שילוש נפח.
- מכניסים את הסטרטר יחד עם כל המרכיבים האחרים למיקסר ולשים במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
- הבצק מאוד נוזלי וזה בסדר!
- משמנים קופסה ומעבירים את הבצק פנימה.
- כעבור שעה מבצעים קיפולים על ידי משיכת הקצוות למרכז, אתם תשימו לב שהבצק הופך להיות יותר אסוף ובועתי ופחות רטוב ומשתטח.
- חוזרים על זה פעם נוספת.
- מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים. כדי להתגבר על הדביקות, עובדים על קמח פסטה/ סולת. זה גם עוזר לקרסט להיווצר.
- פותחים את הבצק לעיגול בקוטר הרצוי, מורחים רוטב ומפזרים גבינות.
- אופים לפי השיטה של שחר בתנור מחומם למקסימום עם שתי תבניות הפוכות בתוכו. מתחילים מהתבנית התחתונה, וכאשר הפיצה כמעט מוכנה לגמרי, מעבירים לתבנית העליונה (יש לנו ריל שלם על אפיית פיצה מושלמת).