מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מרק חמוץ חריף

20 דק / קל / 10 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
מרק חמוץ חריף

מצרכים

  • 2 ליטר מים
  • רבע כוס חומץ אורז (60 גרם) ניתן להמיר לחומץ רגיל אם אין.
  • כף וחצי שמן צ׳ילי (20 גרם)
  • 1/3 כוס סויה בהירה (80 גרם)
  • כף מלח (15 גרם)
  • כף סוכר (15 גרם)
  • 150 גרם קוביות טופו
  • חופן גדול של פטריות שאוהבים (שיטאקי, בלה, שימג’י, מלך היער וכדומה)
  • 1/3 כוס קורנפלור (45 גרם)
  • רבע כוס מים (65 מ”ל)
  • 2 ביצים

להגשה

  • שמן שומשום
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  1. מכניסים לתוך סיר את כל המרכיבים מלבד הקורנפלור, רבע כוס המים והביצים ומחממים על אש גבוהה.
  2. בקערה נפרדת נערבב קורנפלור ומים ליצירת נוזל לבן וחלק.
  3. כשהמרק מתחיל להעלות אדים נוסיף את הקורנפלור ונביא לרתיחה.
  4. טורפים 2 ביצים עם כף מים וכשהמרק רותח מכבים את האש, מוזגים אותן פנימה בזרם דק וזה מה שיוצר את האפקט של הענני ביצים בתוך המרק (נטפי ביצים)
  5. מוזגים לקערה, מעטרים עם בצל ירוק, מעט שמן-שומשום ומגישים חם.