אורז לסושי הוא לא כמו כל אורז אחר אורז סושי חייב להיות אורז דביק, מתובל נכון, ואל דנטה. קבלו אורז לסושי מתכון מדויק לסושי מושלם!
מה חשוב לדעת – אורז לסושי מתכון מדויק
הוא צריך להיות אל-דנטה (מעט קשה) הגרגירים שלו צריכים להיות עשויים אחד אחד, וצריך שיהיה לו ציפוי דביק כדי שייצור לנו את המבנה של הסושי
עמילן – כשאנחנו שוטפים את האורז והמים נצבעים בלבן, זהו עמילן שנותר על גרגירי האורז, בזמן בישול העמילן מסמיך ונקשר (בדיוק כמו קורנפלור) והוא גורם לאורז להיות דביק ועיסתי, אם נשאיר הרבה עמילן במי האורז נקבל אורז דייסתי.
לכן חשוב לשטוף את העמילן טוב טוב לפני שנגיע לבישול האורז, מומלץ לשטוף את האורז לפחות 8 פעמים ויותר, עד שנקבל מים צלולים לחלוטין. מלבד העמילן שיש על החלק החיצוני של גרגרי האורז בתוך גרגר האורז יש לנו הרבה עמילן. אנו מנסים להימנע מלשבור את האורז, מכיוון שאורז שבור יוציא עמילן למי הבישול ויהרוס לנו את האורז. לכן, חשוב בשטיפת האורז לטפל בעדינות ולשטוף רק באמצעות קצות האצבעות בתנועות סיבוביות ועדינות. אסור למחוץ או למעוך את האורז, כדי לא לשבור אותו בתהליך השטיפה.
לאחר מכן אנחנו מכינים את התמיסה ושופכים על האורז החם, התפקיד של התמיסה היא הוציא את העמילן מתוך האורז לאחר הבישול וכך לקבל את הדביקות הנחוצה וכמובן התמיסה גם אחראית לתבל את האורז.
מצרכים
- ק”ג אורז עגול (אורז לסושי)
- 1 ליטר מים
- 180 מ”ל חומץ אורז (3/4 כוס)
- 30 מ”ל מירין (2 כפות)
- 80 גרם סוכר (חצי כוס)
- 40 גרם מלח (2 כפות)
- 3 גרם אצת קומבו (אופציונאלי)
אופן ההכנה אורז סושי מושלם
- נשטוף את האורז לפחות 8 פעמים עד שנקבל מים צלולים ולחלוטין, יש לשטוף את האורז בעדינה רבה, כדי לא לשבור את גרגרי האורז.
- נסנן את האורז ונשאיר במסננת לייבוש כ- חצי שעה.
- ביינתים, נכניס לקלחת חומץ אורז, מירין, סוכר ומלח ונבשל על אש בינונית עד המסת כל החומרים, למי שרוצה ניתן להכניס גם אצת קומבו שתיתן טעם אומאמי מדהים ולבשל אותה בתמיסה על אש בינונית כ- 5 דקות.
- נעביר לכלי נפרד ונצן.
- לאחר שהאורז התייבש, נעביר לסיר (nonstick) גדול ונמזוג פנימה 1 ליטר מים נכסה במכסה ונעביר לכריים לבישול.
- נבשל 10 דקות על אש גבוהה
- 10 דקות על אש נמוכה
- נכבה את האש, ונשאיר עוד 10 דקות מנוחה עם מכסה סגור
- אסור לפתוח את הסיר במשך כל זמן הבישול.
- כשהאורז חם, נהפוך את הסיר לתוך כלי גדול ונמזוג את התמיסה מעל האורז.
- עם מרית שטוחה, נערבב את האורז בתנועות חיתוך הצידה, כדי לא למחוץ את האורז שלנו.
- נכסה עם מגבת, וניילון נצמד, וניתן לו לנוח על השיש (לא במקרר) כ-6 שעות.
- לאחר 6 שעות מנוחה ניתן לעבוד עם האורז.
אז מה אתם עושים עכשיו? מגלגלים מאקי, יוצרים ניגירי, או אולי בכלל הלכתם על פוקי-בול? שתפו איתנו את יצירות הסושי המהממות שלכם באינסטגרם
מוזמנים להיכנס למדריך שלנו איך מגלגלים סושי ללימוד גלגול של מאקי ואינסייד אאוט (כולל סרטונים!)