מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

בצק בריוש

5 שעות / בינוני / חלה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
בריוש

מצרכים

  • 1 ק״ג קמח לחם
  • 120 גרם סוכר לבן
  • 20 גרם מלח
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 12 ביצים L מהמקרר
  • 500 גרם חמאה מהמקרר
  • 70 גרם אבקת חלב- אופציונלי

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר מתחילים ללוש את כל החומרים מלבד החמאה והמלח.
  2. כאשר מתקבל בצק אחיד, מוסיפים את המלח ולאחר דקה מוסיפים את החמאה בקוביות גדולות מאוד בזאת אחר זאת.
  3. הכנסת החמאה הקרה בגושים גדולים שומרת על הבצק קר לאורך משך ההכנה שלו.
  4. לאחר הוספת כל החמאה מעלים את המהירות למקסימום.
  5. משך העבודה עם המיקסר עשוי לקחת 15-20 דקות במהירות גבוהה ולכן חשוב לשים לב שהמיקסר שלכם חזק ועמיד מספיק עבור כך.
  6. לאחר כל 5 דקות נעצור את פעולת המיקסר, נגרד את הדפנות ונמשיך לעבוד. הפעולה מסייעת בהטמעה טובה ומהירה יותר של הבצק.
  7. נעצור את פעולת המיקסר כאשר מתקבל כדור בצק חלק ומבריק, שנפרד מהדפנות.
  8. נעביר את הבצק לכלי אטום ונשלח לקירור של 6 שעות במקרר או שעה במקפיא.
  9. העבודה עם הבצק צריכה להיות כאשר הוא קר מאוד וכך גם לא דביק לידיים או למשטח.
  10. חלת בריוש:
  11. נחלק מהבצק 10 חלקים של 80 גרם כל אחד.
  12. בעזרת ידיים מקומחות (רק ידיים) נכדרר את הבצק לצורת כדור ונניח בתבנית.
  13. נפח הבצק בתבנית צריך להיות קטן וזה בסדר, כך שיתאפשר לבצק לגדול פי 4 לפחות עד לאחר האפייה.
  14. נשלח להתפחה של שעה- שעתיים עד הכפלת הנפח.
  15. נבריש בביצה ונשלח לאפייה של 20 דקות על 180 מעלות סטטי.
  16. משארית הבצק ניתן להכין חלות נוספות, לחמניות, מאפים מלוחים ומתוקים וכל העולה בדמיונכם.
  17. בתאבון ❤️