מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פיצה

3 שעות / בינוני / 2 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פיצה

מצרכים

בצק:

  • כוס וחצי מים (375 מל)
  • כפית שמרים (5 גרם)
  • כף סוכר (10 גרם)
  • 4 כוסות קמח (560 גרם)
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח (5 גרם)

רוטב עגבניות:

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל סגול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות עגבניות מגורדות/ טחונות
  • כפית גדושה מלח
  • כפית גדושה סוכר
  • חופן אורגנו

רוטב ביאנקו:

  • רבע כוס פרמזן מגורד
  • 3 כפות גבינה כחולה (אם לא אוהבים אפשר להחליף בפרמזן)
  • רבע כוס שמנת לבישול
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית פלפל גרוס

אופן ההכנה

  1. אל קערת מיקסר מוזגים מים ומפזרים עליהם את השמרים והסוכר. ממתינים חמש דקות ומוסיפים את שאר החומרים.
  2. מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-גבוהה למשך 5 דקות עד שהבצק הופך לאלסטי ואחיד.
  3. מכניסים לקופסה מקומחת ומקמחים גם מעל.
  4. המלצה: לתת לבצק מנוחה של לילה במקרר ולמחרת להמשיך לעבוד איתו, אבל הוא נהדר גם אם תמתינו שעתיים- שלוש ותעבדו איתו.

רוטב עגבניות:

  1. מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עם מכסה סגור למשך חמש דקות עד שהכל יתרכך.
  2. ממשיכים לבשל ללא מכסה תוך ערבוב על מנת לאדות את הנוזלים ועוצרים כאשר גורפים מהתחתית והיא נשארת יבשה.

רוטב ביאנקו:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד.
  2. יוצרים מכל גוש בצק כדור.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול, אחרי כל רידוד מסובבים ב 90 מעלות ככה שמתקבלת צורה עגולה.
  4. כדי ליצור שוליים שהם לחם שום, מורחים שום כתוש בשמן זית, מפזרים גבינה ומכסים בבצק.
  5. ממשיכים מכאן להרכיב פיצה כרגיל:
  6. מורחים רוטב ומפזרים גבינות שאוהבים.
  7. אופים בחום של 220-230 מעלות טורבו למשך 5-10 דקות עד שהבצק משחים והגבינה מתחילה להיחרך.