מצרכים
בצק:
- כוס וחצי מים (375 מל)
- כפית שמרים (5 גרם)
- כף סוכר (10 גרם)
- 4 כוסות קמח (560 גרם)
- רבע כוס שמן זית
- כפית מלח (5 גרם)
רוטב עגבניות:
- 3 כפות שמן זית
- בצל סגול
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כוסות עגבניות מגורדות/ טחונות
- כפית גדושה מלח
- כפית גדושה סוכר
- חופן אורגנו
רוטב ביאנקו:
- רבע כוס פרמזן מגורד
- 3 כפות גבינה כחולה (אם לא אוהבים אפשר להחליף בפרמזן)
- רבע כוס שמנת לבישול
- כפית שטוחה מלח
- כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה
- אל קערת מיקסר מוזגים מים ומפזרים עליהם את השמרים והסוכר. ממתינים חמש דקות ומוסיפים את שאר החומרים.
- מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-גבוהה למשך 5 דקות עד שהבצק הופך לאלסטי ואחיד.
- מכניסים לקופסה מקומחת ומקמחים גם מעל.
- המלצה: לתת לבצק מנוחה של לילה במקרר ולמחרת להמשיך לעבוד איתו, אבל הוא נהדר גם אם תמתינו שעתיים- שלוש ותעבדו איתו.
רוטב עגבניות:
- מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עם מכסה סגור למשך חמש דקות עד שהכל יתרכך.
- ממשיכים לבשל ללא מכסה תוך ערבוב על מנת לאדות את הנוזלים ועוצרים כאשר גורפים מהתחתית והיא נשארת יבשה.
רוטב ביאנקו:
- מערבבים את כל החומרים יחד.
- יוצרים מכל גוש בצק כדור.
- מרדדים את הבצק לעיגול, אחרי כל רידוד מסובבים ב 90 מעלות ככה שמתקבלת צורה עגולה.
- כדי ליצור שוליים שהם לחם שום, מורחים שום כתוש בשמן זית, מפזרים גבינה ומכסים בבצק.
- ממשיכים מכאן להרכיב פיצה כרגיל:
- מורחים רוטב ומפזרים גבינות שאוהבים.
- אופים בחום של 220-230 מעלות טורבו למשך 5-10 דקות עד שהבצק משחים והגבינה מתחילה להיחרך.