מצרכים
- 200 גרם שוקולד
- 2 גרם אבקת מיקריו (ניתן למצוא בחנויות אפייה)
אופן ההכנה
- נשתמש בעלי נענע טריים.
- הצורה והגודל שלהם מושלמים לקישוט, וגם העלה עצמו יחסית עמיד ולא ייקרע בקלות בקילוף.
- נמיס 200 גרם שוקולד (אפשר כל שוקולד, אני בחרתי חלב כי אם אתם עדיין לא יודעים, זה האהוב עלי!) אבל לא נשתמש בכל השוקולד, אלא בכמות יחסית קטנה מתוך זה.
- הסיבה לכמות ההתחלתית היא ששוקולד מתקשה מהר יחסית, וככל שתהיה כמות גדולה יותר, זה יקנה לנו זמן ארוך יותר לעבודה. את השוקולד שישאר תוכלו לאחסן ולהשתמש בו בשנית לכל שימוש! ככה שאין בזבוז של חומר גלם.
- דבר נוסף מומלץ אבל לא חובה, אבקת מיקריו. זו אבקה העשויה מחמאת קקאו ומסייעת לנו בעבודה עם שוקולד. אני ממליץ, אבל זה לא חובה! ואפשר לעשות את זה גם עם שוקולד בלבד.
- אחרי שהמסתם את השוקולד ביחד עם אבקת המיקריו וקיבלתם נוזל חלק לגמרי, תמרחו אותו בעזרת מברשת על חלקו הפנימי של העלה. תניחו את העלה כשהשוקולד פונה מעלה.
- ניתן להשאיר על השיש או בחדר קריר עד שתראו שהשוקולד הופך ממבריק למט ולא משאיר סימן על האצבע לאחר מגע. מקלפים בעדינות, ו-יש לנו עלה שוקולד!