מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגיות ריבה

שעה / בינוני / 20 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגיות ריבה

מצרכים

בצק פריך שקדים:

  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח עוגיות (גם קמח לבן זה בסדר)
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 75 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
  • 40 גרם (רבע כוס) אבקת שקדים
  • 10 גרם (כפית גדושה) קורנפלור
  • קמצוץ מלח
  • חצי ביצה (30 גרם)

ריבת תות וניל:

  • קילו תות קפוא
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • לימון
  • תפוח ירוק
  • כפית מחית וניל

אופן ההכנה

  1. מכינים בצק פריך בשיטת סבלאז׳- זה אומר שהחמאה קרה ומעורבבת ביחד עם כל מרכיבי הבצק היבשים עד לקבלת פירורים.
  2. מוסיפים את חצי הביצה בזרם דק ובמהירות איטית של המיקסר ומעבדים רק עד שהחול מתאגד לגושים גדולים.
  3. מפסיקים את פעולת המיקסר ומאחדים בעזרת הידיים לגוש בצק אחד.
  4. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 3 מ”מ.
  5. שולחים את הבצק לקירור של חצי שעה במקרר- זה הופך את העבודה איתו להרבה יותר קלה.
  6. מקלפים את הנייר משני הצדדים אך מחזירים בחזרה- הפעולה מסייעת לנו לקרוץ את הבצק ובו זמנית לחלץ אותו בצורתו המושלמת מהנייר.
  7. מסדרים עיגולים בתבנית עם סיליקון מחורר/ נייר אפייה רגיל.
  8. אם סיימנו לקרוץ את כל הבצק, אפשר לרדד אותו בשנית וליצור עוד עיגולים עד סיום הבצק.
  9. לוקחים קורצן קטן יותר וקורצים במרכז של מחצית מהעוגיות.
  10. אופים בחום של 180 מעלות (ללא טורבו) למשך 15 דקות עד שהעוגיות משחימות קלות.
  11. על העוגיות המחוררות מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומאחסנים את כל העוגיות בצד.
  12. מכינים ריבת תות וניל:
  13. נחצה לימון, נסחט ונשמור את הלימון בצד.
  14. נפרוס תפוח לרבעים ונשאיר את הגרעינים.
  15. בלימון ותפוח יש חומר טבעי שנקרא “פקטין” וזה בעצם חומר מקריש, שתורם מאוד להתגבשות המרקם של הריבה תוך השארת מרבית הנוזלים.
  16. נכניס לסיר את כל מרכיבי הריבה, כולל התפוח והלימון.
  17. נבשל למשך חצי שעה עד שהריבה הופכת להיות נוזלית מאוד ואז נוציא את הלימון והתפוח בשלמותם.
  18. נטחן היטב למחית חלקה, נוסיף את מיץ הלימון ונמשיך לבשל למשך 30 דקות נוספות.
  19. מיץ הלימון נותן ברק לריבה.
  20. ניתן לריבה להתקרר ונוודא שהיא מגיעה למרקם שקל לזלף לעוגיה מבלי שתנזל.
  21. במידה ולאחר הקירור אתם מבחינים שהריבה עדיין נוזלית, ניתן ומומלץ להחזיר לבישול נוסף של כמה דקות.
  22. כאשר הריבה קרה ומוכנה לעבודה, ניקח את העוגיות שלנו.
  23. נניח את העוגיות השלמות כך שהצד החלק (זה שהיה על התבנית) מופנה כעת כלפי מעלה, ובמרכזו נזלף כמות של כף מהריבה.
  24. נניח את העוגיה החלולה מעל.
  25. זו בעצם השיטה איך לא “ללכלך” את הריבה הבולטת באבקת סוכר ולקבל עוגייה אסתטית ומושלמת.