מצרכים
קרם סולת:
- 480 מל חלב (2 כוסות)
- 250 מל מים (כוס)
- 250 מל שמנת מתוקה
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם סולת
- 5 טיפות מי זהר
- 3-4 גרגירי מסטיקה טחונים לאבקה (אופציונאלי)
קצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 2 חבילות אינסטנט
- 2 כוסות חלב
סירופ סוכר:
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- 3 טיפות תמצית זאהר
הגשה:
- פיסטוקים גרוסים
- ורדים מיובשים
אופן ההכנה
- מערבבים בסיר את כל מרכיבי קרם הסולת על אש בינונית, עד שמתקבל מקרם דייסתי (כשמופיעים בועות גדולות) ומוזגים לכלים (אם מוזגים לכלי פלסטיק, תחכו טיפה שיתקרר ואז תמזגו)
- מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף (לעצלנים אפשר פשוט למרוח את הקצפת מעל 😉)
- מקשטים עם פיסטוק טחון וורדים.
- מחממים בסיר את מרכיבי הסירופ, ומצננים.
- בהגשה מוזגים את הסירופ מעל ואוכלים בהנאה.