מצרכים
לאפה:
- 5 כוסות קמח לחם (500 גרם)
- כפית שמרים יבשים
- כף סוכר
- כפית מלח
- רבע כוס שמן זית
- כוס מים
שווארמה:
- קילו פרגית
- 200 גרם שומן כבש
- כפית גדושה מלח
- כפית כמון
- כפית פפריקה
- כפית אבקת קארי
- כפית פלפל שחור גרוס
- כף קורנפלור
אופן ההכנה
- מערבבים מים עם השמרים והסוכר ומניחים לחמש דקות.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עם וו לישה למשך 10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולח אך לא דביק. נעזרים בחצי כוס המים הנוספת במקרה הצורך.
- מניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה ולאחריה מחלקים אותו לשישה כדורים שווים.
- מרדדים כל כדור לעיגול דק ורחב. אם הבצק מתנגד, זה בגלל הגלוטן המפותח. תנו לו מנוחה של מספר דקות ותמשיכו ברידוד.
- נשמן מחבת רחבה רותחת עם מעט ספריי שמן ונניח את העיגולים, 2 דקות מכל צד.
- משתמשים בפרגית חצי קפואה על מנת שיהיה לנו קל, ונפרוס אותה לפרוסות דקות ככל הניתן
- מערבבים בקערה את כל התבלינים ואז מערבבים עם הפרגית ומניחים בצד שתפשיר.
- קוצצים את השומן הקפוא, וברגע שמפשיר, מחממים מחבת רחבה שתהיה רותחת וזורקים פנימה את השומן.
- כעבור דקה נכניס גם את הפרגית ונצרוב הכל יחד עד חריכה.
כמות ל 6 מנות.