פאי תפוחים הוא קינוח טעים, עסיסי וכיפי! במתכון הזה אנחנו נלמד אותכם להכין אותו עם קראמבל פטנט כולל סרטון שיציג את כל השלבים, אז בואו נאפה פאי תפוחים מתוק שיעשה לכם את השבוע.
מצרכים (תבנית 22)
בצק פריך שקדים:
- בצק פריך שקדים:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 100 גרם אבקת סוכר
- רבע כוס שקדים טחונים (40 גרם)
- 2 כפות גדושות קורנפלור (30 גרם)
- 150 גרם חמאה
- ביצה L
- תמצית/ מחית וניל
מלית תפוחים:
- 7 תפוחים שאוהבים
- כוס סוכר (200 גרם)
- 50 גרם חמאה
- 2 חלמונים
- כפית קורנפלור
אופן ההכנה לפאי תפוחים
- מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחדיו במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד (קורה מהר מאוד)
- משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה 3-4 ממ.
- אם הבצק דביק, נותנים לו מנוחה במקרר ואז מניחים אותו על הרינג או התבנית, מהדקים את התחתית וחותכים את העודפים.
- את העודפים אוספים לכדור ושולחים למקרר.
- את הקלתית מכניסים למקפיא עד שהמלית מוכנה.
- מפזרים סוכר על מחבת וממיסים עד לתחילת קרמול.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב טופי חלק
- מוסיפים פנימה את התפוח קלוף וחתוך לקוביות קטנות, התפוחים מוציאים הרבה נוזלים וזה מצוין כי אם נותרו גושי קרמל הם יימסו בשלב הזה.
- כשהנוזלים הצטמצמו והתפוחים שחומים, מסירים מהאש לקירור. מערבבים יחד עם החלמונים והקורנפלור ומשטחים על הקלתית.
- מוציאים את הבצק העודף ומגרדים עם פומפייה מעל המלית ומפזרים בעדינות, כדי שזה ישאר קטן ויפה.
- אופים למשך 45 דקות בחום 170 מעלות סטטי.
- נותנים להתקרר לפני שפורסים.
- מומלץ להגיש עם גלידה וניל ❤️
פאי תפוחים מתכון קליל וטעים שיעשה לכם כיף! מחפשים עוד עוגות כנסו לאוסף העוגות שלנו
וכמובן, נשמח לקבל מכם הצצה על המנה המתוקה שיצאה לכם באינסטגרם.