מצרכים
- כוס אורז דביק יבש
- כרוב סגול קטן
- 2 מנגו
- 2 כוסות קרם קוקוס
- 2/3 (130 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כפית מלח
- כפית קורנפלור (5 גרם)
- זרעי מש ירוק חצויים
אופן ההכנה
- תחילה נבשל כרוב סגול במים למשך 30 דקות. נסנן את הכרוב ונניח את המים לקירור.
- נשטוף היטב את האורז עד שהמים שקופים ולא עכורים, גם אם זה לוקח מספר דקות.
- משרים את האורז השטוף במים סגולים למשך שעה אחת (עד 12 שעות מקסימום).
- בסיר ה-possible pan של נינג׳ה נשתמש ברשת על מנת לאדות את האורז, כמובן שניתן לאדות בכל שיטת אידוי.
- נמזוג מים סגולים אל תחתית הסיר ובזמן שהם רותחים נסנן את האורז ונעטוף אותו במגבת דקה או בד חיתול, נניח במרכז הרשת ונאדה למשך 20 דקות.
- בזמן שהאורז באידוי, נכין את הרטבים:
- נערבב יחד קרם קוקוס, סוכר ומלח ונחלק ל- 2.
- תערובת אחת נניח בצד, ואל תערובת שניה נוסיף קורנפלור ונבשל עד לרתיחה, והרוטב יסמיך לנו.
- כאשר האורז יוצא מאידוי, נמזוג עליו את הרוטב שהשארנו בצד (ללא קורנפלור) ונערבב היטב.
- אל תיבהלו כשזה יראה לכם שהאורז שוחה ברוטב, כי הוא שותה אותו מהר מאוד.
- נמזוג אורז לצלחת ולידו נניח מנגו פרוס.
- נמזוג מעל המנגו את הרוטב הסמיך עם הקורנפלור ונפזר מעל זרעי מש קלויים.
זרעי מש קלויים:
- נבשל במים רותחים למשך 5 דקות את הזרעים.
- נסנן אותם היטב ונעביר למחבת רחבה או ווק.
- נקלה את זה תוך ערבוב תמידי על חום גבוה עד שכל הנוזלים מתייבשים.
- נותנים לזה להתקרר וזה מוכן.
- זהירות!! זה ממכר.