🍚🥢איך מבשלים אורז לבן כמו סינים? 🥢🍚
את האורז הלבן שלנו אנחנו מכינים בלי טיפה אחת של שמן, ובלי מלח.
כשמבשלים אורז בצורה נכונה, לא צריך להרוס את הצורה הטבעית שלו ואפשר להנות ממנו כמו שהוא.
הכמויות המדויקות:
2 כוסות אורז (450 גרם)
3 כוסות מים (750 גרם)
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז היטב ובזהירות שלא לפצוע אותו. שלמות האורז חשובה על מנת שלא יוציא עמילן (ממנו אנחנו מנסים להיפטר בשטיפה).
- כאשר המים הופכים להיות צלולים (גם כמעט זה בסדר), מסננים את האורז ואז מוסיפים אותו לסיר יחד עם המים המדודים.
- מביאים לרתיחה ואז מעבירים לבישול על הלהבה הכי קטנה בעוצמה הכי נמוכה.
- מבשלים עם מכסה סגור למשך 20 דקות.
- מכבים את האש ולא פותחים את המכסה למשך 10 דקות.
- בעזרת כף עץ או סיליקון ״פותחים״ את האורז כדי שלא יתקרר כגוש. וסיימנו!
- על מה חשוב להקפיד?
- סיר שהאורז לא יידבק אליו (לסיר לא טוב גם שמן לא יעזור כי לא בכל סיר אפשר לבשל אורז)
- אורז איכותי! שימו לב שכל הגרגירים שלמים ויפים כדי שתתקבל תוצאה אופטימלית.
- תעבדו עם כמויות מדודות ולא לפי העין, כדי להיות עקביים בתוצאות מושלמות.