מצרכים
- חבילת נודלס מבושלת (1 ק״ג אטריות מבושלות)
- 4-5 כוסות ירקות חתוכים למוקפץ (כרוב, גזר, ברוקולי, פק צוי, סלרי….)
- 2 כפיות מלח (10 גרם)
- 3 כפיות סוכר (15 גרם)
- 2.5 כפות סויה בהירה (40 גרם)
- 2.5 כפות סויה כהה (40 גרם)
- 5 כפות יין סיני (75 גרם)
- 2 כפות שמן שומשום (20 גרם)
- שמן להקפצה: 6 כפות (60 גרם)
אופן ההכנה
- נרתיח מים בסיר, נכבה את האש, ונכניס את האטריות היבשות ל- 5 דקות בדיוק.
- נסנן מהמים ונשטוף היטב לקירור והפסקת בישול. נניח בצד.
- נערבב את כל מרכיבי הרוטב יחד ונניח בצד
- נחתוך את כל הירקות כדי שהכל יהיה לנו מוכן.
- נחמם ווק היטב ונוסיף מחצית מכמות השמן. כשהווק לוהט מכניסים פנימה את האטריות, מוזגים מחצית מכמות הרוטב ומקפיצים.
- מוציאים את האטריות לקערה, מוזגים שמן לווק ומביאים אותו לרתיחה בשנית.
- הפעם מכניסים את הירקות לווק הלוהט ומקפיצים יחד עם שארית הרוטב. ההקפצה צריכה להיות מהירה ולצרוב את חלקו החיצוני של הירק, ולא לבשל את הירק מבפנים.
- מוזגים את הירקות על הנודלס ומערבבים היטב יחד.
- מקשטים בבצל ירוק חתוך לטבעות ומגישים.