מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

באן סלמון

שלוש שעות / מתקדם / 6 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
באן סלמון

לחמניות באן:

  • 180 מל מים קרים
  • 360 גרם קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • קמצוץ מלח

רוטב בוטנים:

סלמון בטמפורה:

אופן ההכנה

סלמון בטמפורה:

  1. חותכים את הדג לקוביות שיכנסו יפה לתוך הבאן.
  2. מערבבים קמח טמפורה ומים לקבלת בלילה
  3. טובלים את הדג ומכניסים לשמן חם
  4. מטגנים עד הזהבה.

רוטב בוטנים:

  1. טוחנים את כל המרכיבים יחד.
  2. רצוי לכסות בתום ההכנה כדי שלא יווצר קרום.

באן מאודה:

  1. מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
  2. ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים
  3. נוסיף את הקמח והמלח.
  4. נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים
  5. נעביר למשטח ונלוש ידנית תוך כדי ספיחה של כל הקמח.
  6. נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי
  7. אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות  ולהמשיך.
  8. מחלקים לכדורים של 50 גרם (כ- 10 כדורים במתכון)
  9. פוחסים כל כדור ומותחים את הדופן למרכז מספר פעמים עד שמתקבלת צורה חלקה ויפה.
  10. נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו.
  11. נוודא שהתחתית אטומה ונניח בתוך כלי אידוי על סיליקון  או נייר אפייה גזור.
  12. נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר  מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
  13. השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק  שאנחנו רוצים לקבל בבאן.
  14. מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את  האש ולא פותחים למשך 5 דקות.

הרכבה:

  1. חוצים את הבאן
  2. מרכיבים את הדג יחד עם הרוטב
  3. מומלץ להוסיף ירקות נלווים כמו כרוב סגול, גרוב לבן, בצל ירוק או סגול, לקשט בשומשום קלוי
  4. טורפים