לחמניות באן:
- 180 מל מים קרים
- 360 גרם קמח
- כפית שמרים יבשים
- קמצוץ מלח
רוטב בוטנים:
- 60 מ”ל שמן
- 60 גרם חמאת בוטנים
- 20 מל שמן צ׳ילי חלק (או עם שבבים)
- 3 כפות (45 גרם) חומץ אורז
- 3 כפות יין סיני (45 גרם)
- 2 כפות (30 גרם) סויה בהירה
- 2 כפות סויה כהה (30 גרם)
- 150 גרם טחינה
- חצי כפית שמן שומשום
- חצי כפית סוכר
- חצי כפית מלח
- חצי כוס מים (125 מל)
- 10 גרם שום
- 10 גרם ג׳ינג׳ר
סלמון בטמפורה:
- חצי קילו סלמון, רצוי זנב, ללא עצמות, חתוך לקוביות
- 70 גרם קמח טמפורה
- 100 מל מים
אופן ההכנה
סלמון בטמפורה:
- חותכים את הדג לקוביות שיכנסו יפה לתוך הבאן.
- מערבבים קמח טמפורה ומים לקבלת בלילה
- טובלים את הדג ומכניסים לשמן חם
- מטגנים עד הזהבה.
רוטב בוטנים:
- טוחנים את כל המרכיבים יחד.
- רצוי לכסות בתום ההכנה כדי שלא יווצר קרום.
באן מאודה:
- מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
- ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים
- נוסיף את הקמח והמלח.
- נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים
- נעביר למשטח ונלוש ידנית תוך כדי ספיחה של כל הקמח.
- נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי
- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.
- מחלקים לכדורים של 50 גרם (כ- 10 כדורים במתכון)
- פוחסים כל כדור ומותחים את הדופן למרכז מספר פעמים עד שמתקבלת צורה חלקה ויפה.
- נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו.
- נוודא שהתחתית אטומה ונניח בתוך כלי אידוי על סיליקון או נייר אפייה גזור.
- נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
- השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק שאנחנו רוצים לקבל בבאן.
- מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את האש ולא פותחים למשך 5 דקות.
הרכבה:
- חוצים את הבאן
- מרכיבים את הדג יחד עם הרוטב
- מומלץ להוסיף ירקות נלווים כמו כרוב סגול, גרוב לבן, בצל ירוק או סגול, לקשט בשומשום קלוי
- טורפים