מצרכים
עוף ומרינדות ריכוך
- 500 גרם חזה עוף
- רבע כפית מלח (2 גרם)
- רבע כפית סוכר (2 גרם)
- כפית גדושה קורנפלור (8 גרם)
- 2 כפות מים (30 מל)
- חצי כפית סודה לשתיה (2 גרם)
ירקות:
- מלפפון
- גזר
תיבול:
- כפית מלח (5 גרם)
- כפית סוכר (5 גרם)
- כף וחצי סויה בהירה (22 גרם)
- 2 כפיות הוי סטיר (10 גרם)
- כפית שמן שומשום
- חצי כוס מים (125 מל)
- כפית גדושה קורנפלור (5 גרם)
- 50 גרם פקאן סיני
אופן ההכנה
- ראשית נחתוך את חזה העוף לרצועות נגד כיוון הסיבים. ממליצים להשתמש בחזה שלם פרוס באמצע כדי שיהיה עובי לעוף.
- נערבב את כל חומרי מרינדת הריכוך ונשרה את העוף בתוכה עד ההקפצה.
- מטפלים בירקות: את המלפפון חותכים לאלכסונים.
- טיפ לטיפול בגזר לפני הקפצה:
- לאחר שפורסים את הגזר לטבעות ישנן שתי אפשרויות לטיפול כדי לקבל את הגזר בצורה המיטבית להקפצה: האחת היא הקפאה מלאה דל הטבעות ואז הפשרתן. הפעולה גורמת לגזר ״להתעייף״ בדיוק במידה שב קפצה הוא ישאר חיוני אבל עדיין לא קשה מאוד. פעולה שניה היא להכניס את טבעות הגזר למיקרוגל למשך דקה ומתקבל אפקט זהה.
- מתחילים בהקפצה:
- ראשית מקפיצים עם מעט שמן את העוף למשך 6 דקות עד עשייה מלאה ומניחים בצד.
- מחממים בשנית את הווק ומקפיצים את הגזר והמלפפון ממש לכמה רגעים כדי שהמלפפון לא יהפוך לסמרטוט. מוסיפים את העוף ואת התיבול ומקפיצים עד לערבוב של הכל.
- מערבבים את המים והקורנפלור ומוזגים פנימה, נותנים לזה לבעבע ולהסמיך מעט את הרוטב.
- מעבירים לצלחת ומפזרים מעל חופן של פקאן סיני.