מצרכים
בסיס לקארי:
- פלפל ירוק שלם
- פלפל ירוק חריף
- בצל סגול
- צרור בזיליקום
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן
- 35 גרם מחית קארי ירוק (חצי חבילה)
- כוס קרם קוקוס
- חצי כוס מים
- כף וחצי רוטב דגים
- 4 עלי קפיר ליים
- כף סוכר
תוספות:
- 400 גרם פרגית
- חצי אריזת פטריות שמפיניון חצויות
- כוסברה
- תפרחת בזיליקום
חציל קריספי:
- חציל גדול
- 50 גרם קורנפלור לציפוי
אופן ההכנה
- במעבד מזון טוחנים פלפלים, בצל סגול ובזיליקום ומניחים בצד.
- מקפיצים את הפרגית חתוכה לקוביות ומוציאים החוצה.
- לאותו ווק מוסיפים מעט שמן ומטגנים את השום, מוסיפים מחית קארי ירוק, ואת הבסיס לקארי שהכנו בהתחלה.
- מוסיפים קרם קוקוס, מים, רוטב דגים וכלי קפיר ליים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפרגית והפטריות ומבשלים למשך 30 דקות עד לצמצום.
- מוסיפים את החציל הקריספי ומגישים.
- מקשטים בחופן עלי כוסברה ותפרחת בזיליקום.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
חציל קריספי:
- מקלפים חציל וחותכים לקוביות שוות בגודלן (2x2x2)
- משרים את הקוביות במים למשך חצי שעה. עדיף להניח מעל משהו שישקיע את החצילים שלא יצופו.
- מסננים את הנוזלים
- מצפים את החצילים היטב בקורנפלור.
- מטגנים בשמן חם עד להשחמה.
- מוציאים החוצה למסננת או רשת כדי לא לאבד פריכות.