מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חינקלי ממולא בשר

שעה / בינוני / 25 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
חינקלי ממולא בשר

מצרכים

בצק:

  • 250 גרם קמח
  • 100 מל מים רותחים
  • מעט מלח

מלית:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 6 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות מים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית שאטה גרוס

רוטב טחמלי:

  • 3 שיני שום קצוצות
  • חצי צרור שמיר קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • כפית מלח ולהוסיף לפי הטעם
  • רבע כפית מלח לימון
  • כפית פלפל שאטה גרוס
  • 300 מל מים
  • קילו שזיפים ירוקים

אופן ההכנה

  1. מוזגים את המים הרותחים על הקמח, מוסיפים מלח, מערבבים, לשים לכדור ומניחים בצד ל- 30 דקות מנוחה.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  3. מרדדים את הבצק ידנית או במכונת פסטה לא דק מדי
  4. קורצים עיגולים יחסית גדולים 7-8 סמ קוטר
  5. ממלאים כל עיגול בצק בכף גדושה מהמלית
  6. מקפלים לפי ההדגמה של שחר בסרטון
  7. זה בסדר שנשאר ראש עבה ובולט. לפי המסורת לא אוכלים אותו, הוא נועד רק כדי שיהיה נוח להחזיק.
  8. מיד לאחר הקיפול מבשלים במים רותחים עם מלח
  9. תוך 2-3 דקות הכיסונים צפים וזה אומר שהם מוכנים, אפשר לסנן אותם החוצה
  10. שימו לב לאחר ההכנסה למים לוודא שהכיסונים לא נדבקים לתחתית אחרת הם לא יצופו וייקרעו כשתנסו להוציא אותם.
  11. מפזרים פלפל שחור מעל וטובלים ברוטב טחמלי משגע:

רוטב טחמלי:

  1. מבשלים את השזיפים הירוקים במים עם מעט מלח עד ריכוך.
  2. מסננים ושומרים את המים בצד להכנת הרוטב.
  3. מועכים את הפרי במסננת כדי לקבל את הנוזל ואת המחית, והקליפה והגרעינים יישארו בחוץ.
  4. מוסיפים את כל התבלינים, עשבי התיבול ומים.
  5. מערבבים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
  6. מומלץ לאכול לאחר 24 שעות במקרר כדי שיספוג טעמים.
  7. הרוטב מחזיק במקרר עד חודש.