התכוננו למלא את המטבח שלכם בניחוח שאין לעמוד בפניו של סינבון קינמון טרי! גלו את המתכון סינבון הכי מושלם שקיים. אחרי שתטעמו אותו אתם תגלו בצק רך, מאוורר, עשיר בקינמון ומתיקות רכה. כל ביס ירגיש לכם כמו חיבוק חם, אז בואו נתחיל!
מצרכים | סינבון מתכון ל כ-15 יחידות בגודל רגיל
בצק שמרים:
- חצי כוס מים פושרים (125 מ״ל)
- רבע כוס סוכר (50 גרם)
- כפית וחצי שמרים יבשים (8 גרם)
- 50 גרם חמאה קרה
- 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
- ביצה
מלית קינמון:
- כוס סוכר חום (200 גרם)
- 50 גרם חמאה רכה
- 10 גרם אבקת קינמון
רוטב שמנת:
- 200 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה רכה
- כפית מחית וניל
אופן ההכנה
- מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים לחמש דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומתחילים לעבד במהירות בינונית עד שהחמאה הקרה נטמעת בתוך הבצק ומתקבל בצק חלק ואחיד שנפרד מהדפנות.
- שולחים את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח.
- מרדדים את הבצק למלבן
- מורחים חמאה ומפזרים אבקת קינמון וסוכר חום.
- מגלגלים לגליל
- בעזרת חוט תפירה רגיל יוצרים קשר והוא זה שחותך את הבצק באופן אחיד וחלק.
- משמנים תבנית בחמאה, תופסים כל עיגול, מותחים את הקצה שלו למטה ומניחים בתבנית.
- מניחים בצד ל 20 דקות.
- אופים בחום 180 מעלות למשך 30 דקות.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב, חשוב לוודא שהם בטמפ בחדר, אפשר גם לחמם מעט במיקרו.
- כשהתבנית יוצאת מהתנור מורחים בנדיבות מהרוטב על המאפה.
- מומלץ להמתין 20 דקות לפני שטורפים, ככה הרוטב נספג מעט במאפה.
מצרכים למגה סינבון מתכון מיוחד
לבצק:
- 50 גרם סוכר (רבע כוס)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- שליש כוס מים חמימים
- 2 כוסות קמח לחם (280 גרם)
- ביצה
- 50 גרם חמאה
- קמצוץ מלח
למלית:
- כוס סוכר חום (200 גרם)
- 40 גרם חמאה רכה
- 2 כפיות קינמון (8 גרם)
לרוטב:
- 100 גרם גבינת שמנת בטמפ החדר
- 50 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם חמאה רכה
- מעט מחית וניל
אופן ההכנה למתכון סינבון
- מערבבים מים, שמרים וסוכר יחד ומניחים לחמש דקות עד שמתקבלת שכבת קצף.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
- מכסים ומתפיחים לשעה.
- מכינים את המלית על ידי ערבוב כל המרכיבים יחד.
- פותחים את הבצק למלבן, מפזרים מלית על חצי ממנו, סוגרים כמו ספר ומרדדים למלבן ארוך.
- חותכים את המלבן לשלוש רצועות ארוכות.
- מגלגלים את הרצועה האמצעית ואז אחר כך מגלגלים אותה בתוך הרצועות האחרות.
- אפשר להניח בתבנית קפיץ עגולה או רינג ואפשר גם רק על תבנית עם נייר אפייה.
- מתפיחים עד הכפלת נפח
- אופים למשך שעה בטמפ 170 מעלות.
- מניחים להתקרר מספר דקות ומחלצים מהכלי אם צריך.
- מוזגים את הרוטב עם כלי, כף או שק זילוף וטורפים!
ביצעם סינבון מדהים לפי המתכון שלנו? נשמח לשמוע מכם באינסטגרם שלנו, שתפו איתנו את המאפה שלכם וספרו לנו עליו בכמה מילים!
מחפשים לאתגר את עצמכם עם מתכון סינבון מתקדם? מתכון הסינבון שומשום שחור הוא מתכון סופר מרשים, בדקו אותו עכשיו: סינבון שומשום שחור