מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

שווארמה צמחונית

שעתיים / קל / 6 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
שווארמה צמחונית

מצרכים

לאפה:

  • 3.5 כוסות קמח לחם (500 גרם)
  • כפית שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • רבע כוס שמן זית (50 מ״ל)
  • כוס מים (250 מל)

שווארמה:

  • חבילת נתחים צמחוניים בטעם שווארמה של תנובה אלטרנטיב 
  • 2 כפות קורנפלור לציפוי הנתחים
  • חצי כפית קארי
  • 3 כפות שמן זית

    אופן ההכנה

    לאפה:

    1. מתחילים מכוס מים, מערבבים עם השמרים והסוכר ומניחים לחמש דקות.
    2. מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עם וו לישה למשך 10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולח אך לא דביק.
    3. מניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה ולאחריה מחלקים אותו לשישה כדורים שווים.
    4. מרדדים כל כדור לעיגול דק ורחב. אם הבצק מתנגד, זה בגלל הגלוטן המפותח. תנו לו מנוחה של מספר דקות ותמשיכו ברידוד.
    5. שמן מחבת רחבה רותחת עם מעט ספריי שמן ונניח את העיגולים, 2 דקות מכל צד.

    שווארמה:

    1. מפשירים את נתחי השווארמה הצמחונית ומצפים אותם בקורנפלור.
    2. מחממים שמן במחבת ומקפיצים את הנתחים ביחד עם הקארי (מומלץ) עד לקבלת נתחים זהובים מצופים במעטה פריך.

    סלט כרוב לבן:

    חצי כרוב חותכים לרצועות
    מיץ מחצי לימון
    1.5 כפות חומץ
    כף שמן זית
    חצי כפית מלח
    לערבב לתת לנוח חצי שעה על השיש

    סלט בצל סגול:

    2 בצלים סגולים בינוניים
    מיץ מחצי לימון
    חצי כפית מלח
    כף חומץ
    כף סומק

    לערבב ולתת לנוח חצי שעה על השיש

    פרסום ממומן בשיתוף תנובה