מצרכים
- חציל גדול
- רבע כוס שמן זית
- 30 עגבניות שרי צבעוניות
- 4 שיני שום פרוסות דק
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 200 גרם רסק עגבניות
- פלפל ירוק חריף
- כוס מים
- 5 ביצים
- פטרוזיליה קצוצה
- חופן זיתי קלמטה
- גבינה בולגרית 5% פיראוס
אופן ההכנה
- תחילה מטגנים את החציל עד השחמה כדי שיספיק להתרכך עד סוף הבישול.
- מוסיפים את העגבניות, תיבול, רסק, שום ופלפל חריף ומערבבים היטב.
- נותנים לרוטב להתבשל כ- 10 דקות
- יוצרים גומות ולתוכן שוברים ביצים
- מבשלים למשך 3 דקות עם מכסה סגור כדי שהלבן יתבשל אבל הצהוב ישאר נוזלי
- מכסים את האש ומקשטים בפטרוזיליה וזיתי קלמטה
- כדי לשדרג את הטעם עד הסוף מפוררים בנדיבות גבינה בולגרית 5% של פיראוס
פרסום ממומן בשיתוף תנובה