מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

שמן צ׳ילי ארומטי

20 דקות / קל / צנצנת גדולה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
שמן צ׳ילי ארומטי

מצרכים

שמן ארומטי:

  • 2 כוסות שמן צמחי
  • מקל קינמון
  • 3 כוכבי אניס
  • בצל בינוני קצוץ 
  • 3 עלי דפנה
  • 2 רצועות ג׳ינג׳ר 
  • 2 כפות פלפל סיצ׳ואני (אופציונלי, אבל מאוד מומלץ)

   תוספות:

  • כוס צ׳ילי גרוס
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן 
  • 2 כפות שומשום 
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • כף וחצי חומץ
  • כף שמן שומשום (בסיום)

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל מרכיבי השמן הארומטי לסיר.
  2. מבשלים על אש בינונית-נמוכה בבעבוע עדין (90-100 מעלות) על מנת להוציא מהתבלינים את הטעמים הטובים שלהם אך לא לשרוף אותם.
  3. מבשלים למשך 30-20 דקות עד שהבצל מזהיב.
  4. את התוספות (מלבד שמן שומשום) מכניסים לקערה ומערבבים.
  5. מחממים את השמן ל- 120 מעלות (בעבוע חזק יותר) זהרו לא לחמם יותר מידי כדי לא לשרוף את התוספות
  6. מסננים את השמן ישר לתוך הקערה על כל התבלינים.
  7. כשהשמן מתקרר מוסיפים שמן שומשום וסיימנו.

בקיץ מאחסנים במקרר בחורף אפשר על השיש, ונשמר למשך 6 חודשים.