מצרכים
שמן ארומטי:
- 2 כוסות שמן צמחי
- מקל קינמון
- 3 כוכבי אניס
- בצל בינוני קצוץ
- 3 עלי דפנה
- 2 רצועות ג׳ינג׳ר
- 2 כפות פלפל סיצ׳ואני (אופציונלי, אבל מאוד מומלץ)
תוספות:
- כוס צ׳ילי גרוס
- 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
- 2 כפות שומשום
- כפית מלח
- כפית סוכר
- כף וחצי חומץ
- כף שמן שומשום (בסיום)
אופן ההכנה
- מכניסים את כל מרכיבי השמן הארומטי לסיר.
- מבשלים על אש בינונית-נמוכה בבעבוע עדין (90-100 מעלות) על מנת להוציא מהתבלינים את הטעמים הטובים שלהם אך לא לשרוף אותם.
- מבשלים למשך 30-20 דקות עד שהבצל מזהיב.
- את התוספות (מלבד שמן שומשום) מכניסים לקערה ומערבבים.
- מחממים את השמן ל- 120 מעלות (בעבוע חזק יותר) זהרו לא לחמם יותר מידי כדי לא לשרוף את התוספות
- מסננים את השמן ישר לתוך הקערה על כל התבלינים.
- כשהשמן מתקרר מוסיפים שמן שומשום וסיימנו.
בקיץ מאחסנים במקרר בחורף אפשר על השיש, ונשמר למשך 6 חודשים.