מצרכים
- קילו אורז יסמין לבן (אפשר כל אורז לבן אחר)
- 10 יחידות פולקה עוף
- 2 בצלים גדולים
- 7 גזרים בינוניים
- שמן צמחי
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- חותכים את שני הבצלים לקוביות.
- בצל אחד מכניסים אל תוך סיר ובצל אחד שומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את העוף ושתי כפות שמן ומשחימים אותו יחד עם הבצל.
- מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל, מכסים במים ונותנים לעוף להתבשל.
- מקלפים וחותכים את הגזרים לגפרורים דקים
- שוטפים את האורז, משרים אותו במים ומניחים בצד.
- את הבצל השני מכניסים לסיר קטן עם מעט שמן
- מוסיפים את הגזרים, מתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומאדים מעט לריכוך.
- כשהגזר רך מעבירים אותו לאורז
- מוסיפים חצי כוס שמן וכפית גדושה מלח
- מערבבים היטב ומוזגים מעל העוף
- אם יש צורך מוסיפים עוד מים שיכסו את האורז.
- מביאים לרתיחה על אש גבוהה
- מורידים לאש נמוכה ומבשלים למשך עוד 30 דקות.