מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פסטה ברוטב לימון ופרמזן

30 דקות / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פסטה ברוטב לימון ופרמזן

מצרכים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית 
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • כפית צ׳ילי גרוס
  • 3 שיני שום כתושות
  • חצי כוס יין לבן
  • מיכל שמנת לבישול/ להקצפה
  • מיץ מלימון שלם 
  • גרידת הצהוב מלימון שלם
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כמה ענפי בזיליקום, טימין ואורגנו לטעם
  • מי בישול פסטה להוספה לפי צורך

פסטה:

  • 500 גרם (לפני בישול) כל פסטה שאוהבים לבשל לפי הוראות יצרן

אופן ההכנה

  1. על מחבת רחבה מחממים את השמן
  2. מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה
  3. מוסיפים את הבצל, צ׳ילי ושום ומערבבים עד שהבצל הופך למעט שקוף
  4. מוסיפים יין לבן, מיץ לימון וגרידת לימון ומבשלים לעוד דקה
  5. מוסיפים שמנת ופרמזן
  6. מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל
  7. כאשר הפרמזן נמס בתוך הרוטב והוא חלק, מוסיפים את הפסטה וגם מי פסטה במנות קטנות כל פעם עד שמתקבלת הצמיגות הרצויה ברוטב.
  8. מצלחתים עם עוד שפריץ לימון, פרמזן, צ׳ילי גרוס ותפרחת אורגנו או בזיליקום.
  9. קל קל קל!