מצרכים
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- כפית צ׳ילי גרוס
- 3 שיני שום כתושות
- חצי כוס יין לבן
- מיכל שמנת לבישול/ להקצפה
- מיץ מלימון שלם
- גרידת הצהוב מלימון שלם
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כמה ענפי בזיליקום, טימין ואורגנו לטעם
- מי בישול פסטה להוספה לפי צורך
פסטה:
- 500 גרם (לפני בישול) כל פסטה שאוהבים לבשל לפי הוראות יצרן
אופן ההכנה
- על מחבת רחבה מחממים את השמן
- מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה
- מוסיפים את הבצל, צ׳ילי ושום ומערבבים עד שהבצל הופך למעט שקוף
- מוסיפים יין לבן, מיץ לימון וגרידת לימון ומבשלים לעוד דקה
- מוסיפים שמנת ופרמזן
- מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל
- כאשר הפרמזן נמס בתוך הרוטב והוא חלק, מוסיפים את הפסטה וגם מי פסטה במנות קטנות כל פעם עד שמתקבלת הצמיגות הרצויה ברוטב.
- מצלחתים עם עוד שפריץ לימון, פרמזן, צ׳ילי גרוס ותפרחת אורגנו או בזיליקום.
- קל קל קל!