מצרכים
- כוס אורז דביק יבש (200 גרם)
- 2 מנגו
- 2 כוסות קרם קוקוס (500 מ”ל)
- 2/3 (130 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כפית מלח (3 גרם)
- כפית קורנפלור (5 גרם)
- שעועית מש צהובה (אופציונאלי)
אופן ההכנה
- נשטוף היטב את האורז עד שהמים שקופים ולא עכורים.
- משרים את האורז השטוף במים למשך שעה אחת (עד 12 שעות מקסימום).
- נרתיח מים בסיר שניתן להניח עליו סיר אידוי או סטימר.
- נסנן את האורז.
- נניח במרכז הסיר אידוי/סטימר – בד חיתול או מגבת דקה ומעל נייר אפייה.
- ונכניס פנימה את האורז המסונן, נקפל את הקצוות נכסה
- ונאדה למשך 20 דקות.
- בזמן שהאורז באידוי, נכין את הרוטב:
- נחמם בסיר יחד קרם קוקוס, סוכר ומלח וקורנפלור עד לרתיחה.
- כאשר האורז יוצא מאידוי, נמזוג עליו כוס אחת (250 מ”ל) מהרוטב קוקוס
- אל תיבהלו כשזה יראה לכם שהאורז שוחה ברוטב, כי הוא שותה אותו מהר מאוד.
- נערבב היטב את האורז עד שכולו מכוסה ברוטב, נכסה במגבת ונניח בצד להצטנן לטמפ’ החדר.
- נבשל במים רותחים למשך 5 דקות את שעועית המש.
- נסנן אותם היטב ונעביר למחבת רחבה או ווק.
- נקלה את זה תוך ערבוב תמידי על חום גבוה עד שכל הנוזלים מתייבשים והוא נהיה קריספי, נעביר לקערה להצטנן.
- לפני הגשה, נערבב את האורז,
- נניח כף של אורז על צלחת הגשה.
- וליד האורז נגיש מנגו פרוס, על המנגו נמזוג מעט מהרוטב קוקוס שנותר.
- ונפזר מעל שעועית מש קלויה.