מצרכים
פטה כבד:
- בצל לבן גדול
- כף שמן זית
- 500 גרם כבד עוף
- 100 גרם חמאה / למנה כשרה להמיר בתחליף חמאה צמחוני.
- כפית מלח
- 2 כפות סילאן
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 3 ענפי טימין
- 1/2 כוס יין אדום
- 1/3 כוס ברנדי (לא חובה)
ריבת בצל:
אופן ההכנה
- מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד לריכוך
- מוסיפים את הכבדים ומטגנים עד לבישול הרצוי (זה בסדר אם תבשלו את הכבד עד הסוף, זה גם ככה הולך להיטחן)
- תוך כדי מתבלים ביין ברנדי טימין סילאן מלח ופלפל
- מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון
- מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב למרקם חלק
- אם יש צורך אז אפשר גם לתקן טעמים.
- מעבירים לכלי מרופד בנייר אפייה.
- שולחים לקירור של כמה שעות עד שהשומנים יתקשו וזה יהיה במרקם שניתן למרוח.
- מומלץ להגיש עם טוסטונים וריבת בצל שהמתכון שלה למעלה בלינק