מצרכים
- 2 ביצים L
-
חצי כוס סוכר חום 100 גרם
-
שליש כוס שמן 70 מל
-
חצי כוס דבש 150 גרם
-
חצי כוס מיץ/ מחית תפוחים 130 גרם
-
כפית מחית וניל
-
כוס וחצי קמח לבן 210 גרם
-
שקית אבקת אפייה 10 גרם
- חופן שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה
במיקסר או מעבד מזון ידני מקציפים ביצה וסוכר חום עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים את השמן תוך כדי עיבוד עד להטמעה
מוסיפים את הדבש, מיץ/ מחית תפוחים ווניל ומעבדים לאיחוד.
מערבבים את אבקת האפייה יחד עם הקמח ואז מנפים יחד על התערובת הרטובה. המטרה שאנחנו עושים את זה היא שככה חומרי ההתפחה מתערבבים בצורה אחידה בקמח וככה נקבל עוגה יותר אחידה בגובה שלה.
מרפדים (אם צריך) תבנית אינגליש גדולה או שתיים קטנות בנייר אפייה
מוזגים את הבלילה אל התבנית עד 3/4 גובה
מפזרים מעל בצורה אחידה שקדים פרוסים
אופים בחום 180 מעלות למשך 45 דקות אם זו עוגה אחת גדולה, ולמשך 40 דקות אם אלו עוגות קטנות יותר, אך בכל מקרה לכל תנור והעוצמה שלו אז תמיד עדיף לבדוק עם קיסם לפני שמוציאים. אם הוא יוצא יבש ופירורי זה אומר שהעוגה מוכנה, ואם הוא יוצא רטוב אז צריך לתת עוד כמה דקות